Paklene vrućine: Do sredine tjedna i 40 stupnjeva!

Paklene vrućine ne jenjavaju, a jutros u 7 sati Karlobag i Dubrovnik su se probudili na visokih 28 stupnjeva.

Jedva nešto bolje nego u navedenim gradovima, bilo je u Senju, gdje je jutros izmjereno 27 te u Splitu, gdje je izmjereno 26 stupnjeva Celzijusa. U Unutrašnjosti, jutros je nešto svježije nego na Jadranu, uz temperature od 10-19 stupnjeva

Sunčano vrijeme nastavit će se i poslijepodne. Vjetar u unutrašnjosti biti će slab, a najviša dnevna temperatura još malo viša. Najviša dnevna temperatura bit će od 30 do 35, a na Jadranu, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije većinom između 33 i 38 stupnjeva.

U Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu također sunčano i vruće, na Jadranu i vrlo vruće. U gorju temperatura može porasti do 32 stupnja, a na moru će ponegdje porasti i do 37 stupnjeva. Poslijepodne će puhati vjetar sa zapada.

Sunčano i vruće, naravno, ostaje i u Dalmaciji. U drugom će dijelu dana i ovdje puhati većinom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će između 33 i 37 stupnjeva.

Temperatura mora na većini postaja je između 24 i 26 stupnjeva, a UV-indeks će i danas na području naše zemlje i okolnih krajeva biti visok.

Sunčano i vruće nastavit će se i dalje, a sredinom tjedna najviša dnevna temperatura mjestimice će rasti i do 38 stupnjeva. Isto vrijedi i za Jadran, nastavit će se sunčano i vruće pa i vrlo vruće. Iako će uz more temperatura također rasti, ipak će najviše vrijednosti tradicionalno biti rezervirane za unutrašnjost Dalmacije gdje na mjestima očekujemo i do 40 stupnjeva. (dnevnik.hr)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.