Pad cijena goriva u FBiH – Jabuka.tv

Pad cijena goriva u FBiH

Dok su cijene sirove nafte na svjetskim tržištima porasle u ponedjeljak nakon postupnog oporavka najvećih svjetskih ekonomija od krize izazvane koronavirusom, Ministarstvo trgovine Federacije BiH nije zaprimilo nove obavijesti od distributera nafte i naftnih derivata o poskupljenju maloprodajnih cijena goriva u FBiH.

Potvrđeno je to za N1 u tom ministarstvu uz napomenu da je u nekoliko slučajeva u ponedjeljak zabilježen pad cijena goriva u ovom bh. entitetu.

Prema obavijestima o promjeni cijena i marži, koje su benzinske crpke dostavile Federalnom ministarstvu trgovine, raspon maloprodajnih cijena naftnih derivata u ponedjeljak u Federaciji BiH je sljedeći: Premium bezolovni benzin 95, BAS EN 228 – BMB 95 iznosi od 1,61 do 1,91 KM/litri, a DIZEL BAS EN 590 (10 ppm) iznosi od 1,61 do 1,91 KM/litri.

Trenutačna prosječna maloprodajna cijena naftnih derivata u Federaciji BiH za Premium bezolovni benzin 95, BAS EN 228 – BMB 95 iznosi 1,83 KM/litri i za DIZEL BAS EN 590 (10 ppm) 1,80 KM/litri.

Tijekom ponedjeljka u eOPC aplikaciji ovog Ministarstva evidentirane su četiri nove obavijesti o promjeni cijena i marži i iste se odnose na sniženje cijena od 0,05 do 0,10 KM/litru, istaknuli su za N1 iz Federalnog ministarstva trgovine.

Iz ovog ministarstva su napomenuli da sve informacije o cijenama naftnih derivata građani mogu saznati putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine FMT FBIH oil info, u kojoj su cijene poredane od najnižih do najviših.

Cijene nafte pale pod pritiskom koronavirusa te sukoba SAD-a i Kine

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.