Ovogodišnji “PR Days Mostariensis” okupit će 86 predavača iz šest zemalja

Treća međunarodna znanstveno-stručna konferencija s područja odnosa s javnošću “PR Days Mostariensis”, koja će biti održana 22. i 23. studenoga u Mostaru, okupit će 86 predavača iz šest zemalja koji će izložiti 53 teme, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak, piše Treci.ba

Tema ovogodišnje konferencije “PR Days Mostariensis” je “Društveno odgovorno poslovanje/ponašanje”, kazao je predsjednik Organizacijskog odbora konferencije Nino Ćorić, a ciljevi su, među ostalim, prezentirati, promovirati te istražiti suvremene trendove odnosa s javnošću, podijeliti stečene spoznaje i iskustva znanstvenika i praktičara iz područja odnosa s javnošću, otvoriti dijalog i raspravu s naglaskom na istraživanja i buduće trendove u profesiji i srodnim disciplinama, pratiti rad mladih znanstvenika i praktičara i poticati ih na stvaranje te nagrađivati izvrsnost na navedenom komunikacijskom području.

Konferencija je podijeljena u četiri programske cjeline (sekcije): Političko-institucionalni DOP, DOP u medijima, Korporativni DOP i DOP u PRaksi, a ove godine uvedena je i peta – Studentska sekcija, gdje će studenti s pet fakulteta iz tri države prezentirati svoje projekte vezane za društveno-odgovorno poslovanje.

U studentskoj sekciji sudjelovat će studenti iz Osijeka, Beograda, Zagreba, Dubrovnika i Mostara, a najbolje izlaganje studenata bit će nagrađeno.

Govoreći o programu “PR Days Mostariensis”, član Organizacijskog odbora Ilija Musa kazao je kako Sveučilište u Mostaru načinom koncepcije ove konferencije pokazuje i svoju društvenu odgovornost, želeći uključiti, prije svega, studente i znanstvenu javnost u samu temu konferencije.

Kroz 53 teme “PR Days Mostariensisa” razvijamo i ovu konferenciju, ali i samo izučavanje odnosa s javnošću na mostarskom sveučilištu, potičući i sveučilišta kako iz BiH, tako i iz Hrvatske, Crne Gore i Srbije, da nam pomognu da zajedno pokažemo kako je društvena odgovornost bitna u svim ovim područjima komunikacije, ocijenio je Musa.

Osim zanimljivih predavanja studenata i znanstvenika i praktičara iz područja odnosa s javnošću, u sklopu konferencije bit će predstavljena i Hrvatska udruga za odnose s javnošću te upriličena svečana dodjela priznanja pojedincima iz regije koji su svojim djelovanjem doprinijeli razvoju odnosa s javnošću integrirane komunikacije i medija u jugoistočnoj Europi.

Organizatori konferencije “PR Days Mostariensis” su Studij odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Udruga studenata odnosa s javnošću PRUMO.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.