Ovog tjedna novo pojeftinjenje goriva u BiH

Nakon što su cijene sirove nafte na svjetskom tržištu danas dostigle novu, rekordno nisku razinu, nezabilježen u posljednjih šest i pol godina, Lela Glibo, šef Odsjeka za cijene pri Ministarstvu trgovine Federacije BiH, izjavila je za Anadolu Agency (AA) da je i na bh. tržištu već počelo sniženje cijena nafte na nekim crpkama.

“Od jutros nam pristižu zahtjevi za sniženjem cijena nafte. Do sada smo dobili oko 15 zahtjeva za sniženjem od pet feninga. Očekujemo da će i ostali distributeri tijekom tjedna poslati zahtjeve za sniženjem cijena, jer je i u svijetu opet došlo do pada cijena nafte. Mislimo da će se trend pristizanja zahtjeva nastaviti i narednih dana”, rekla je Glibo.

Istaknula je kako je već došlo do sniženja cijena na pojedinim crpkama, dok će neke cijene sniziti narednih dana.

“Počelo je već pojeftinjenje cijena od pet feninga, tako da su cijene dizela oko 1,95 KM i cijene benzina oko 2 KM”, kazala je šefica Odjela za cijene pri Ministarstvu trgovine Federacije BiH.

Inače, američka WTI nafta jutros košta nešto više od 39 dolara po barelu, do je europski “brent” 44 dolara po barelu. Posljednji put ove su cijene zabilježene početkom 2009. godine.

Pad cijena nafte je zabilježen u vrijeme najvećeg pada na kineskim burzama još od globalne financijske krize 2008. godine.

(www.jabuka.tv | Foto: Arhiva)

9 komentara

Komentiraj: