Ovo su plaće najboljih rukometaša svijeta, Hrvatska ima dva igrača u top 10

Kao i svake godine u vrijeme velikog rukometnog natjecanja, portal Totalsportal objavio je osvježenu listu najplaćenijih rukometaša svijeta.

Prošli put na njoj među deset najplaćenijih rukometaša svijeta nije bilo Hrvata, ali ovoga puta su na popisu čak dvojica.

Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, koji svoje plaće zarađuju u Kielu i Barceloni, pronašli su svoje mjesto među najplaćenijim rukometašima svijeta.

Kapetan hrvatske reprezentacije drži 4. mjesto s godišnjom plaćom od 800 tisuća eura, a Cindrić je 6. sa sto tisuća eura manjim prihodima.

Najviša primanja ima danski rukometaš Mikkel Hansen koji godišnje zaradi milijun i pol eura u PSG-u, ispred svog suigrača Nikole Karabatića, koji ima ravno milijun eura godišnje. Tu je kraj popisa rukometaša koji zarađuju milijun ili više eura godišnje,

Slijedi danski danski veteran Hans Lindberg koji u Füchse Berlinu zarađuje 850 tisuća eura godišnje. Četvrti je ranije spomenuti Duvnjak, peti Kristian Bjornsen iz Aalborga koji zarađuje 700 tisuća eura godišnje, baš kao i Luka Cindrić.

Niklas Landin Jacobsen iz Kiela zarađuje 650 tisuća eura godišnje, a na 500 tisuća eura godišnje zarade su Aleix Gomez iz Barcelone i Aron Palmarsson iz Aalborga. Posljednje mjesto u top 10 pripalo je Aitoru Arinu iz Barcelone s godišnjom plaćom od 475 tisuća eura.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.