Ovo su namirnice koje biste trebali imati u kući u slučaju dvotjedne samoizolacije – Jabuka.tv

Ovo su namirnice koje biste trebali imati u kući u slučaju dvotjedne samoizolacije

Koronavirus se nemilosrdno širi Europom te je doveo do toga da su u mnogim zemljama podignute mjere opreza kako bi se suzbilo njegovo širenje.

Jedna od mjera je odlazak u samoinicijativnu ili nametnutu karantenu u slučaju povećanog rizika od obolijevanja, a mi ti ovoga puta otkrivamo čime se trebaš opskrbiti kako bi što lakše prebrodila moguću kućnu izolaciju.

Koje namirnice odabrati?

Za početak, važno je opskrbiti se osnovnim kuhinjskim namirnicama: brašnom, soli, šećerom i uljem. Uz njih neka se nađu jaja (minimalno 20 komada) i trajno mlijeko. Navedene sastojke možeš koristiti kako bi napravila domaći kruh ili pecivo, a u zalihu je dobro uključiti toast kruh ili dvopek. Od preostalih namirnica korisno je obnoviti zalihu pašteta, mesnih doručaka i konzervirane ribe, poput tuna i srdela.

Što se mesa tiče, mljeveno meso je iznimno zahvalno budući da je pogodno za izradu različitih jela poput bolonjeza, mesne štruce i ćufti. Uz njega, u zamrzivaču se mogu naći i piletina te zamrznuti riblji proizvodi. Što se povrća tiče, opskrbi se dvjema namirnicama koje se vrlo jednostavno skladište – krumpirom i grahom te onim koje je već prethodno smrznuto, poput mrkve, graška i cvjetače. Za kraj, ne zaboravi na unos ugljikohidrata te kupi dovoljno tjestenine i riže kako bi imala spremne priloge za ukusna jela. Ako si ljubiteljica slatkog, ne zaboravi na svoju shopping listu dodati čokolade i slastice.

Obnovi zalihu higijenskih potrepština

Provjeri imaš li dovoljno higijenskih proizvoda u domaćinstvu poput sapuna, sredstva za čišćenje ruku, toaletnog papira, ženskih proizvoda za njegu i pelena. Također, provjeri jesu li tvoje zalihe sredstava za čišćenje na minimumu. Ako jesu pravo je vrijeme da ih obnoviš! Ako ti je pripisano redovito uzimanje lijekova obavezno se opskrbi dovoljnom količinom istih. Također, provjeri stanje svoje kutije prve pomoći te je na vrijeme opskrbi potrebnim sitnicama poput gaza, zavoja i flastera, ali i obnovi zalihu kućne ljekarne sa dodatnim količinama analgetika i antipiretika, sirupa za kašalj i ponekog probiotika, piše miss7.hr.

Priredi medicinsku dokumentaciju i ne zanemaruj zabavu!

Na vrijeme pregledaj svoju medicinsku dokumentaciju te ju imaj pripravnu kako bi u slučaju posjeta liječniku mogla detaljno iznijeti moguće probleme te predstaviti svoju zdravstvenu situaciju. Karantene, makar dobrovoljne, nerijetko mogu predstavljati pravi izazov za naše mentalno zdravlje. Stoga je važno opskrbiti se i alatima koji će pružiti stimulans našem mozgu i zaokupirati nas neko vrijeme. To mogu biti društvene igre, križaljke, mozgalice, knjige….

(www.jabuka.tv)


10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.