Ovo su najtraženija zanimanja u Hrvatskoj

U negativnoj statistici nezaposlenosti, u Hrvatskoj koja je za 2,1 posto viša nego lani, ističe se nekolicina zanimanja s kojima se ne čeka dugo na radno mjesto.

Najtraženiji su farmaceuti, informatičari, profesori, komercijalisti, kuhari, konobari. No velika potražnja stvara i veliku ponudu, zato su u borbi za što bolje radno mjesto važne dodatne vještine koje budući radnici moraju imati.

– Ohrabruje me jer znam da nakon položenog stručnog ispita vjerojatno neću biti bez posla i neću posjećivati burzu svakih mjesec dana – rekla je za Novu TV Ivana Vidak, magistra farmacije, koja trenutačno stažira. Nakon odrađenog staža i položenog državnog ispita samo treba odlučiti gdje želi raditi, jer njezino zanimanje je jedno od najtraženijih.

Kada je u pitanju visoko i više obrazovanje najviše se traže: programeri, komercijalisti, stručni suradnici, farmaceuti i prodajni predstavnici.

– Treba voljeti taj posao da bi se mogao raditi. Radi se s ljudima, novcima, komplicirano je dosta – kaže Goran Mišić, konobar.

– Ako želiš raditi kvalitetno, moraš biti poprilično kreativan, tako da zahtjeva puno energije i truda – rekao je Krunoslav Zaher, inženjer informatike, piše Dnevnik.hr.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.