Ovo je trenutno najtraženija serija na svijetu na svim platformama

Snimljen prema romanima poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog, “The Witcher” je prema podacima kompanije Parrot Analytics trenutno najtraženija serija na svijetu na svim platformama.

Ova kompanija svoje podatke zasniva na “jedinici potražnje”, standardiziranoj mjernoj jedinici koja uključuje više različitih parametara po kojima se gledatelji mogu povezati s nekom emisijom ili serijom – od običnog lajkanja koje se najmanje vrednuje, do preuzimanja i emitiranja koji su na vrhu važnosti.

Insider navodi da je serija koja se na Netflixu počela prikazivati 20. prosinca pretekla Disneyjev adut pod nazivom “The Mandalorian” i u tjednu od 22. do 28. prosinca prema svim parametrima bila je najgledanija.

“The Witcher” je ujedno bila i najgledanija serija u SAD-u, s približno 127 milijuna “jedinica potražnje” u usporedbi sa 115 milijuna jedinica koje je imao “The Mandalorian” u istom tjednu.

To je vrlo impresivan početak imajući u vidu da je popularnost “The Mandaloriana” bila ogromna – prethodnog mjeseca ova serija je u Americi maknula “Stranger Things” s prvog mjesta koje je ta serija ljubomorno čuvala čak 21 tjedan uzastopno.

Trenutni svjetski uspjeh “The Witchera” jasno pokazuje koliki utjecaj na publiku mogu imati serije koje sve epizode objave odjednom (koje zatim možete “binge watch”, odnosno pogledati u komadu), izjavio je predstavnik Parrot Analyticsa.

Također je značajan za pozicioniranje Netflixa na tržište za 2020. godinu u kojem SVOD (Subscription Video On Demand – odnosi se na uslugu koja korisnicima nudi neograničen pristup širokom spektru kvalitetnog programa za mjesečnu naknadu) postaje dominantan.

Podaci Parrot Analyticsa potkrepljuju tvrdnje iz Netflixa da je “The Witcher” njihova najpopularnija serija u 2019. Netflix je u ponedjeljak objavio listu svojih prvih 10 najgledanijih serija u godini na izmaku. “The Witcher” je jedino u SAD-u još uvijek na drugom mjestu ispod “Stranger Things”, dok je u Britaniji i Australiji na prvom mjestu.

Netflix objavio najgledanije filmove, serije i dokumentarce u prošloj godini

Netflixove liste zasnivaju se na tome koliko je kućanstava prenosilo seriju najmanje dvije minute tijekom prvih 28 dana od objavljivanja. Naravno, za “The Witcher” koji je dostupan znatno kraće korišteni su dosadašnji mjerni parametri, prenosi Index.hr.

Popularnost serije raste usprkos lošim ocjenama kritičara. Na poznatoj stranici za recenzije “Rotten Tomatoes” na osnovi 63 recenzije serija je dobila rezultat od 59%, dok, s druge strane, ocjena gledatelja osnovana na više od 14.000 glasova iznosi čak 93%. Međutim, daleko od toga da su sve kritike bile loše.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.