Ovo je top 10 mjesta u Njemačkoj gdje se najbogatije živi

Deset ekonomski najrazvijenijih mjesta u Njemačkoj nalaze se u Bavarskoj i Baden-Württembergu.

Kao i svaka zemlja tako i Njemačka u koju hrvatski građani već neko vrijeme odlaze u potrazi za boljim životom ima svoje više i manje razvijene krajeve. Tamošnji list Focus tako je objavio koji dijelovi te zemlje su najviše razvijeni. Samim tim trebali bi biti privlačni svima koji ondje odlaze trbuhom za kruhom.

Focus je usporedio gradove i regije i napravio listu od top 30 ekonomski najuspješnijih mjesta. Mi vam prenosimo samo vrh ljestvice.

Ljestvica sastavljena prema sedam kriterija

Top 10 mjesta nalazi se u Bavarskoj i Baden-Württembergu, a “pobjednik” je okrug kraj Stuttgarta – Böblingen. Na drugom je mjestu Ingolstadt, a na trećem Ebersberg, prenosi Net.hr.

Pri procjeni najuspješnijih gledalo se sedam kriterija. Riječ je o nezaposlenosti, prihodima, BDP-u, zaposlenosti, dodatnim vrijednostima, investicijama i stanovništvu. Prema tim kriteriijima okrug Böblingen se pokazao najboljim.

Riječ je o mjestu koje obuhvaća 26 gradova i sela, a u kojem živi oko 365.000 ljudi. Najveći grad u njemu je Sindelfingen. Ekonomsku snagu zahvaljuje automobilskoj industriji (Daimler, Porsche, Bosch) i velikim IT tvrtkama (Hewlett-Packard, IBM).

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: