Ovo je pet glavnih razlika između žene i muškarca

Biološka činjenica. Žene sazrijevaju puno ranije, dok bismo mogle reći da muškarci ostaju u pubertetu do zauvijek. Osim toga, muškarci i žene razmišljaju drugačije. Ovo je također uvjetovano nekim prijašnjim vremenima. Muškarci više misle na posao, dok su žene posvećenije odnosima, obitelji i rađanju djece.
Upravo sam razvoj mozga i razmišljanja kroz stoljeća upućuje na to kako danas žene i muškarci razmišljaju. Dok su žene osjećajnije, muškarcima nekada nedostaje empatije.

Evolucijska neusklađenost

Posljedica različitosti između žene i muškarca je i ta da su se njihova tijela i um razvijali u nešto drugačijim uvjetima od onih u kojima se danas nalaze. Stručnjakinja Clara Wisner to naziva evolucijskom neusklađenosti. Ako pogledate u prošlost shvatit ćete kako su muškarci obično lovili, dok su žene brinule za obitelj. Danas više nije takva situacija.

Muškarci i žene ne slažu se uvijek oko seksa i romantike

Još jedna važna razlika. Muškarci više misle na seks, dok je ženama nešto važnija romantika. Muškarci nemaju istu razinu empatije kao žene. Upravo zato nekada se i njihovo viđenje ljubavi, kao i romantike razlikuje. Na primjer, muškarci će četiri puta češće vjerovati kako su seks i emocionalna intimnost jedno te isto.

S druge strane, postoje istraživanja koja tvrde kako se muškarci zaljubljuju brže od žena. Vrlo je važno da jedni i drugi imaju na umu da su različiti po ovom pitanju i da se prilagode onom drugom, kako bi svi bili zadovoljni i sretni.

Nije sve u spolu

Naravno da postoje razlike između žene i muškaraca, ali ipak nije sve do spola. Nekada se jednostavno radi o različitim osobnostima dvoje ljudi. Svi smo različiti i sasvim je normalno da se nećemo uvijek složiti oko svih stvari. Dok jedni vole duge šetnje uz more, drugi više vole ostati doma i uživati uz neku dobru seriju. Čim prije prihvatite tuđe različitosti, bit će vam bolje.

Veze se mijenjaju tokom godina

Veze i odnosi između žene i muškaraca mijenjaju se tokom godina. Svi sazrijevaju i imaju drugačije poglede na život. Isto je i s vezama. Razlikuju se osjećaji kao i ljubav na samom početku i ona nakon godina zajedničkog života.

Zapamtite kako se žene i muškarci razlikuju. Razlike su nekad veće, nekad manje, ali kada ih jednom prihvatite bit će vam svejedno. Drugačije shvaćamo stvari i drugačije razmišljamo. Ovo nije uvijek loše. Zamislite samo kako bi bilo da smo svi isti. Možda zvuči dobro, ali vjerojatno bismo se svađali i više nego sada.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: