Ovo je najmanji Android telefon koji ste ikada vidjeli

U eri sumanutog povećanja dimenzija i cijena pametnih telefona izdvaja se novi model NichePhone-S istoimene kompanije koji je sušta suprotnost podivljalim trendovima. Telefon ima minijaturni ekran koji prikazuje vrlo jednostavno Android 4.2 sučelje, bateriju kapaciteta 550 mAh, koja se puni bežično, veliku i jasnu numeričku tipkovnicu, 3G, 4G i Bluetooth, ali i opciju slušanja glazbe te streaming.

NichePhone S kompaktni je telefon veličine kreditne kartice, s tipkama koje smo nekoć imali prilike vidjeti na starim telefonima. Težak je svega 88 grama i debeo samo 6.5 milimetara, što ga čini jednim od najmanjih pametnih telefona ikada. Proizvođač je u njega uspio smjestiti i MediaTek procesor pa čak i klasičan ulaz za punjač, ako kojim slučajem bežično punjenje nije dostupno.

Cijena ovog minijaturnog telefona koji svojim izgledom podsjeća na kalkulator iznosi 80 eura (600 kuna) i u prodaji će biti od 10. studenog, najprije na japanskom i azijskom tržištu. Kompanija vjeruje da je ovo idealan poslovni telefon jer sadrži sve poslovne odlike – sjajnu autonomiju baterije, veliki imenik, jak signal i opciju dijeljenja interneta za povezivanje računala ili tableta. Više od toga, kad je u pitanju posao, zaista nije ni potrebno.

Ako pitate nas, mi bismo se odmah prebacili na ovo mini čudo, iako nismo optimistični oko toga da će ikada izaći na europsko tržište, prenosi Zimo.co.

Pogledajte videozapis:

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.