Ovo je najbolja aplikacija godine prema Appleu

Apple je, već tradicionalno, krajem godine proglasio najbolje uratke sa svoje trgovine aplikacija.

2022 App Store Awards ove godine ističu 16 aplikacija i igara koje su obilježile godinu, inspirirale korisnike, poticale ih na maštanje i omogućavale im da ostanu povezani s prijateljima i bližnjima.

Appleov urednički tim odabrao je tako najbolje aplikacije između njih više od 3,5 milijuna, koliko ih trenutačno ima na njihovoj službenoj trgovini.

Ovogodišnji dobitnici nagrada izmijenili su naše iskustvo s aplikacijama koje su donijele svježe, promišljene i autohtone perspektive, poručio je ovom prigodom Tim Cook.

Kao najbolju mobilnu aplikaciju za iPhone ove je godine Apple tako izdvojio BeReal, društvenu mrežu koja ima cilj prikazati korisnike u autentičnim situacijama, piše Bug.hr.

Na BeRealu, naime, jednom dnevno svi korisnici dobivaju notifikaciju, a potom imaju samo dvije minute za snimiti fotografiju i, istodobno, selfie. Time svi vaši prijatelji dobivaju uvid u to gdje ste, što radite i kako u tom trenutku izgledate – a vi možete isto to vidjeti za njih.

Upravo ta autentičnost i realističnost ove društvene mreže, nasuprot “umjetnim” iskustvima drugih mreža, zaradila je BeRealu prestižnu Appleovu nagradu. BeReal bilježi više od 55 milijuna preuzimanja ove godine uz ogroman rast broja korisnika.

Od ostalih, nagrađeni su fitness pomoćnik Gentler Streak kao najbolja aplikacija za Apple Watch, aplikacija za crtanje i pisanje GoodNotes 5 kao najbolje rješenje za iPad te MacFamilyTree 10 za macOS. Najbolja aplikacija za Apple TV je ViX.

Najbolja mobilna igra godine Apex Legends Mobile za iPhone. Moncage je istu nagradu osvojio u kategoriji igara za iPad. Najboljom igrom za Mac proglašen je Inscryption, a za Apple TV El Hijo. Najbolja igra u sustavu Apple Arcade je Wylde Flowers.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.