Ovako izgledaju dotjerani modeli Audia

Audi RS6 Avant i RS7 Sportback predstavljaju vrh ponude u Ingolstadtu, kako performansama tako i cijenom.

Svi koji planiraju kupiti neki od ova dva modela, dobivaju uranjeni poklon. Od 8. prosinca Audi će isporučivati osvježene izvedbe s unaprijeđenim 4.0 V8 motorom. Ugradnjom većih turbina i povećanjem tlaka prednabijanja motor sad u maksimumu daje 30 KS i 50 Nm više.

S ukupno 630 KS i 850 Nm oba su modela i osjetno startnija. Vrijeme ubrzanja do 100 km/h skraćeno je za 0.2 sekunde, na odličnih 3.4 sekunde. I ne samo to jer standardna oprema sad uključuje RS Dynamic Package sa zakretnom stražnjom osovinom, stražnjim sport diferencijalom te limitom podignutim na 280 km/h.

Oni koji žele još više, mogu doplatiti RS Dynamic Package Plus i dobiti učinkovitije i 34 kg lakše kompozitne kočnice, a limit će biti podignut na 305 km/h.

I to nije sve jer nakon dugo vremena može se reći i da je neki model redizajnom izgubio na masi. Ovdje se to učinilo uklanjanjem izolacije, a efekt je dvostruki: V8 se bolje čuje, a masa je pala za 8 kg. Pritom ovo nisu lagani automobili: RS7 teži 2065, a RS6 Avant 2090 kg. Na popisu novosti još su učinkovitiji i lakši središnji diferencijal, još brži mjenjač i precizniji servo upravljač.

Kupac bez doplate dobiva 21-inčne naplatke s deset krakova, dok se opcijski nudi broj veća obuća, i to u niz različitih finiša i s 5 kg manjom masom u odnosu na naplatak koji se do sada nudio.

Ponuda uključuje pneumatike Continental Sport Contact 7. Osim što omogućavaju bolje držanje ceste, ovi pneumatici skraćuju zaustavni put. Primjera radi, u slučaju kočenja sa 100 km/h, zaustavni put je dva metra kraći.

Start ponude za obnovljene modele u Njemačkoj postavljen na 135.000 eura.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.