Ovo je John T. Earnest, tinejdžer terorist koji je pucao po ljudima u sinagogi

John T. Earnest, 19-godišnji terorist koji je u subotu napao sinagogu u gradu Powayu u Kaliforniji i otvorio vatru na vjernike, bio je vođen mržnjom prema Židovima.

Napad je izveo inspiriran masakrom u Novom Zelandu, kao i napadom na sinagogu u Pittsburghu u studenom prošle godine, javlja Index.hr.

U subotu je u Powayu ubio jednu osobu, a ranio četiri.

Napadač je napisao i svojevrsni manifest pun antisemitskih i rasističkih komentara koji je objavio na forumu 8chan, baš kao i osumnjičenik za prošlomjesečne napade u novozelandskim džamijama.

LA Times otkriva kako je u manifestu naveo da mu je za planiranje napada trebalo četiri tjedna.

Također je preuzeo odgovornost i za podmetanje vatre u Islamskom centru u Escondidu krajem ožujka. U tom incidentu nitko nije ozlijeđen, a Earnest je naveo da žali zbog hitrog gašenja vatre.

U svom manifestu ubojica je slavio Roberta Bowersa, masovnog ubojicu koji je prije pola godine napao sinagogu u Pittsburghu, ali i nacističkog zločinca Adolfa Hitlera.

Earnest je student njegovateljstva na državnom fakultetu San Marcos, piše USA Today.

Prije dvije godine maturirao je na Mt. Carmel High School, gdje je njegov otac predavao znanstvene predmete.

Iste godine Ernest je s još trideset učenika iz srednje škole koju je pohađao nagrađen za svoja postignuća sudjelovanjem u programu F.A.C.E. (Fraternity of Academic and Civic Excellence). Među kratkim biografijama polaznika ovog programa za Ernesta piše da je bio član plivačke ekipe te da je svirao klavir. Također piše da ima “odličnu radnu etiku” i da želi studirati biofiziku. Na fotografiji uz biografiju nosi tamno odijelo i crvenu kravatu.

Pastor Zachary Keele iz Prezbiterijanske crkve u Escondidu potvrdio je da je Earnest njihov član.

U šoku sam, izjavio je pastor za USA Today.

29-godišnja Loralee Visintaqiner koja je odrasla u susjedstvu nedaleko od Ernestove obiteljske kuće izjavila je kako je bila u izviđačima s jednom od osumnjičenikovih sestara, no da nije poznavala Ernesta.

Oni su sjajna obitelj, izjavila je za USA Today.

Earnest je napisao da je europskog podrijetla, piše heavy.com.

Krv koja teče mojim venama ista je ona koja je tekla kroz engleske, nordijske i irske muškarce. Potomak sam jednog od originalnih kolonijalista Johna Earnesta. Ni ja ni itko drugi ne zna što se njemu dogodilo. S majčine strane naslijedio sam krv imućnih Yankeeja, inteligentnih, snalažljivih, beskompromisnih. S očeve strane naslijedio sam krv siromašnih južnjačkih farmera, inteligentnih, mišićavih, samodovoljnih, napisao je Earnest i dodao da je blagoslovljen jer ima tako sjajno podrijetlo.

Mladić ušao u sinagogu i počeo pucati: Jedna osoba ubijena, troje ozlijeđenih

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.