Ovo je jedan od najjačih koktela na svijetu

Ime koktela koji se redovito nalazi na listama najalkoholnijih miješanih pića moglo bi vas zavarati jer Aunt Roberta nije ona teta koja peče palačinke i kuha kakao, nego snagatorica koja izaziva mamurluk, pa i teža stanja, ako s njom pretjerate.

U svakom slučaju, s tetom Robertom koja sadrži liker od kupina, džin, votku, brendi i apsint svatko se druži na vlastitu odgovornost. Koktel u koji ne ide niti jedan bezalkoholni sastojak, osim dekoracije prema želji, navodno je nastao u Alabami, posve slučajno.

Priča o teti Roberti vraća nas u 19. stoljeće i veže se za ženu nesretne prošlosti. Roberta je kao djevojčica pobjegla od kuće i oca alkoholičara, a za život je zarađivala skupljanjem pamuka, prostitucijom i kasnije radom na šanku gdje je smislila recept za ovaj ubojiti koktel, piše Punkufer.hr.

Recept za originalni Robertin koktel izmijenio je jedan od njezinih gostiju te ga popularizirao u barovima New Yorka.

Odlučite li smućkati i kušati Aunt Robertu dobro je znati da se ne radi o koktelu koji se lako pijucka. Aromom dominira apsint sa svojim herbalnim notama, a vatra u ustima, grlu i kasnije želucu također je jedna od popratnih pojava koktela.

Sastojci za koktel Aunt Roberta

  • 2 cl apsinta
  • 4,5 cl brendija
  • 3 cl votke
  • 1,5 cl džina
  • 4,5 cl likera od kupina

*1 litra = 100 cl (centilitri)

Priprema: Pomiješajte sve sastojke s ledom u shakeru i procijedite u čaše.

(www.jabuka.tv | Foto: Shutterstock)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.