Ovo je broj domaćinstava u ŽZH koja imaju pravo na jednokratnu pomoć

U prva tri dana javnog poziva za podjelu EU pomoći energetski siromašnim domaćinstvima u FBiH uneseno je ukupno 13.010 prijava.

Prema procjenama Federalnog ministarstva rada i socijalne politike broj potencijalnih domaćinstava za ostvarivanje jednokratne novčane pomoći je 309.674.

Što se tiče Županije Zapadnohercegovačke, u Ljubuškom je zaprimljeno 149 zahtjeva, u Širokom Brijegu 139, u Grudama 111, dok je u Posušju zaprimljeno 100 zahtjeva.

Ukupan broj potencijalnih osoba koje ispunjavaju kriterije za dobivanje EU pomoći u ŽZH je 12.683.

Najveći broj se odnosi na Široki Brijeg 4427, zatim Ljubuški 3662, Posušje 2541, te Grude 2053.

Kada govorimo o ostalim gradovima i općinama u Hercegovini, najviše prijava je zaprimljeno u Mostaru, njih 266.

Cjelokupan statistički pregled možete pogledati na sljedećem linku.

Dnevni presjek bit će objavljivan svaki dan u 12:30 sati na stranici Federalnog ministarstva rada i socijalne politike u rubrici „obavještenja“ .

Javni poziv otvoren je još 16 dana, a zatvara se zaključno sa 10. studenim 2023. godine, priopćeno je iz FMRS-a.

Delić pojasnio nedoumice u vezi EU pomoći građanima FBiH

(www.jabuka.tv)

30 komentara

 • Nista jasno nije. Ova drzava je banana! Pomozite bolan HRVATSKOM narodu, objavite kako se prijavljuje. Sram vas bilo! Sramota stranke! Ima vas ispod svakog kamena kad vam glas treba.

  • S kim se ti svađaš? Pa nije jabuaka zadužena za odgovaranje na tvoja pitanja i potrebe. Raspitaj se, otiđi u “općinu”. Kako uspješ i tih malo dobrih stvari okrenuti na negativu?

 • Zašto se ljudi iz Širokog ne prijavljuju,brojka je tu ,a može se žugat je kriv Miro,janjetina ,srnetina ,pa pobogu narode komu je potrebno a imaš reference prijavi se ,ja mislim da nisam tu a tko zna možda i jesam,ee to smo mi trpi gunđaj ,a ništa ne traži,a moreš dobit i kriv Miro ,ma triba nas u “REŠTO”

 • ne reda se sirotinja, obicno se redaju mame kojima ce taman za depil dobro doci jer ne trpe bit neizdepilirane velika je to njima pomoc a ako dotekne i za pranje kose super tko ce se slegnit kad mores otici na pranje sidecke
  siroki zene ovako razmisljaju

  • Ne redaju se oni koji misli da im sve treba biti servirano i donešeno na prag. Moraš se sam potruditi i ostvariti prava na koje imaš prava. Nitko ti ništa neće niti može na silu dati. trzni se malo, umjesto da žugaš na cijeli svijet.

 • Za ovoga sto pita za dugogodišnje prijavljene na birou E njima ne treba ništa, da im se radi nasli bi barem privremeni posao . Sve to treba odjavljivati nakon dvije godine .

 • ABBA,
  Sram te bilo tako pisati o ljudima koji su nezaposleni, a mnogo je njih sad i staro jer su u ratu ostali bez posla ali prodaje firmi.

 • Da se hoće moglo se to riješiti bez gužvi.Novac jednostavno dostaviti svima onima koji primaju minimalne mirovine ili socijalne pomoći jednostavno na te račune prosljediti novce.

 • Čuj to u ratu ostali bez posla i tako 30 godina ni od čega žive ? Pusti price , sve na birou treba dobro pročešljati i skidati.

 • Najtuznije je vidjeti u općini one koji imaju neregistrirane firme,obrte kako čekaju u redu za ovu pomoć.A tamo neki baka i djed od kojih samo jedno ima mirovinu nema pravo na tu pomoć jer im sin radi.Fuj

 • 17:56,
  A zašto sina prijavljuju sa sobom?!
  Iako mislim da je ovo vrlo skupa nazovi pomoć koju će narod vraćati ili davati prirodna i druga bogatstva kao i Hr.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.