Ovo je 11 Vatrenih koji će otvoriti Ligu nacija u utorak, Dalić ima dvojbu u napadu

Vatreni su odradili posljednji trening u Portugalu, u nedjelju u 10 sati su poletjeli u Španjolsku gdje ih u utorak u 20:45 čeka veliko otvaranje Lige nacija. Hrvatski će nogometaši aterirati u zračnu luku Alicante, te se zaputiti u hotel koji se nalazi u mjestu Algorfa, u okolici Alicantea.

U subotu je hrvatski izbornik Zlatko Dalić imao na terenu 21 igrača, jedino je Domagoj Vida bio još na poštedi, na biciklu u teretani kraj terena. No, pretpostavlja se da će i Vida biti spreman za igru. Raspoloženje u momčadi je vrlo dobro, postoji optimizam da se može napraviti dobar rezultat u Španjolskoj, navode Sportske novosti.

Šime Vrsaljko se protiv Portugala nije osjećao sasvim fit, ali kaže da je sada sve u redu.

Bude li Vida doista zaigrao u Elcheu, kao što je najavio, Zlatko Dalić će na Španjolsku vjerojatno sa šestoricom startera iz finala Svjetskog prvenstva. Dolazi Ivan Rakitić, a logičnim se čini da krene Marcelo Brozović koji je bio na klupi u Faru.

Iako izbornik još ima vremena sve detaljno odvagnuti, najbliže je da će Ligu nacija otvoriti postava (4-3-3): L. Kalinić – Vrsaljko, Mitrović, Vida, Pivarić – Modrić, Brozović, Rakitić – Pjaca, Livaja, Perišić.

Napad je dakako otvoren. Hoće li ponoviti sastav od četvrtka ili odabrati neku drugu opciju, sa Santinijem, ili možda čak Kovačićem ofenzivnije?

Kako je istaknuo da se Pjaca diže, a pamti se njegova vrlo dobra igra protiv Španjolaca na Euru 2016. godine u pobjedi u Bordeauxu, i budući da je Livaja u prvom ogledu bio u prednosti pred Santinijem, čini se da oni imaju “pole position”.

Livaja i Santini sa Španjolskom još jednom dobiti šansu. U Faru nisu imali puno lopti, najteže je napadačima kad se ne igra konkretno, iako je Livaja značajno sudjelovao kod Perišićeva pogotka. I zato što je izborio loptu, i kasnije imao pas Kovačiću, istaknuo je Dalić.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.