Ovo cvijeće zasadite u travnju i trajat će do jeseni

Da bi vam dvorište bilo cvjetno i šareno sve do jeseni, preporučujemo da zasadite ova tri cvijeta.

Cvjetaju raskošno i dugo, ne zahtijevaju pretjeranu njegu, a travanj je pravo vrijeme za njihovu sadnju!

Dan i noć

Dan i noć se često sadi tijekom jeseni, ali je i travanj pogodan za sadnju ove predivne biljke. Dan i noć spada u porodicu ljubičica, pa je često zovu i poljska ljubičica. Cvjetovi su najčešće veliki, ljubičaste boje, s primjesama bijele ili žute.

Može biti jednogodišnja ili dvogodišnja biljka, u ovisnosti od toga kada je zasađena. Najlakše se razmnožava sjemenom, a možete je zasaditi ili u saksiju ili u dvorišnu zemlju.

Ukoliko se opredijelite za vaze, onda je potrebno napuniti do dvije trećine zemljom, potom u nju spustite 5 sjemenki i prekrijete ih zemljom.

Lijepi čovjek

Lijepi čovjek podsjeća na krizanteme, ima čvrstu stabljiku i može se pronaći u različitim bojama. Ova biljka se uzgaja na otvorenom i odgovara joj puno svjetlosti. Poželjno je zasaditi je na mjesto zaklonjeno od vjetra u hranljivo i umjereno vlažno zemljište.

U proljeće se sadi sjeme u dvorištu ili u vazama, a kasnije je poželjno rasaditi. Zemljište se redovito zalijeva, i već za 6 do 8 tjedana mlade biljke će početi cvjetati.

Kadifa

Kadifica se sije rano u proljeće i otporna je na sve vremenske uvjete. Kada je biljka poraste na 7-10 cm, trebalo bi je rasaditi na stalno mjesto gdje će ostati cijelog ljeta. Razmak između biljaka treba biti oko 25 cm.

Tijekom rasta treba je redovno zalijevati i gnojiti. Mogu biti različitih visina, ali najčešće dostignu visinu oko dvadesetak centimetara.

Procvjetale cvjetove trebalo bi redovito odstranjivati. Kadifa je jednogodišnja biljka ali možete sačuvati njezino sjeme za sljedeću godinu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.