Ovih 6 namirnica morate konzumirati za jače nokte

Znali ili ne, vaši nokti su u vezi s vašom prehranom još od vašeg rođenja i čisti su odraz zdravlja vaših kostiju i cijelog organizma.

Srećom danas postoje pravi mali nutritivni pomagači koji će vam rado pomoći ojačati strukturu vašeg nokta.

Zaboraviti ćete na buđenje noktima koji su dobili listiće jer je cistein (neesencijalna amino kiselina) u hrani koju vam namjeravamo preporučiti sastavni dio proteina i glavni tvoritelj lijepih, zdravih i čvrstih noktiju, piše Modamo.info.

Da je uistinu lako baciti pozornost na svoju prehranu i tako u svakodnevnu rutinu uključiti osnaživače noktiju, dokazujemo kroz 6 namirnica u nastavku koje možete naći u obližnjem supermarketu ili tržnici.

#1 Losos

Nedostatak vitamina B12 lako će nadomjestiti upravo ova nutritivna namirnica iz mora. Osim toga, bogat je Vitaminom D i omega 3 masnim kiselinama što je samo jedna pozitivna kvačica na odjeljku za sjajne osnaživače noktiju.

#2 Jaja

Poznato? Ovaj protein je također odličan izvor vitamina, a kažemo odličan zato što je za razliku od drugih proteinskih namirnica lako probavljiv i tijelo ga lako podnosi. U njima ćete naći Vitamine A, B12 i Vitamin E, kao i bitotin, najveći krivac (znanstveno dokazano) za snažne nokte i smanjenje takozvanog listanja noktiju.

#3 Grah

Još jedna namirnica obogaćena biotinom koji jača nokte i čini ih cijelima.

#4 Zob

Mikronutrijenti cink i bakar kao glavni dio ove namirnice veoma su važni za zdravlje noktiju, pa tako i kostiju. Ako ju ne volite jesti samu, uvijek ju možete dodati u razna jela ili miješati sa drugim namirnicama spomenutim u ovom članku.

#5 Sjemenke suncokreta

S najvećim postotkom u ovoj biljci, magnezij također ima veliku ulogu u osnaživanju strukture nokta kao i u povećanju rasta noktiju. Osim toga, suncokretove sjemenke sadrže mangan i bakar, važne sudionike u stvaranju vezivnog tkiva u kostima.

#6 Grašak

Sa sličnim sastavnicama kao i suncokretove sjemenke, ova malena namirnica je eksplozija nutrijenata. Beta karoten, Vitamin C, K, B kompleks i omega 3 masne kiseline – sve to možete pronaći u grašku. Što je odlično.

Bon appetit!

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.