Ovi odlični trikovi pomoći će vam da se riješite neugodnih mirisa u kućanstvu

Tijekom godina korištenja, razni proizvodi u kućanstvu počnu ispuštati neugodne mirise. Međutim, stručnjaci kažu da nema mjesta panici jer sve možete riješiti proizvodima koje već imate u kućanstvu.

Ekstrakt vanilije tako je naprimjer odličan za rješavanje neugodnih mirisa u frižideru. Sve što trebate napraviti jeste da vatu umočite u ekstrakt vanilije i stavite je u frižider, na jednu od polica u zadnjem dijelu frižidera, prenosi Real Simple.

Topli miris vanilije riješit će se svih neugodnih mirisa koji su ostali u frižideru od pokvarene hrane ili jakog mirisa luka. Osim vanilije, neugodnih mirisa se možete riješiti i uz pomoć sode bikarbone koju također trebate staviti u jednu posudicu i u frižider.

Također, neizbježno je da kante za smeće nakon određenog vremena počnu neugodno mirisati, no to možete lako riješiti. Prvo što trebate učiniti jeste da dno vaše kante prekrijete starim novinama, jer će vam one upijati svu tekućinu koja će curiti iz smeća. Ispod kante za smeće stavite mirisni papir za sušenje veša kako biste se riješili neugodnih mirisa. Ako vaša perilica suđa počne ispuštati neugodne mirise, pomoći će vam malo sirćeta.

Jednu šalicu sirćeta stavite u perilicu i uključite ispiranje. Sirćet ima prirodno antibakterijsko sredstvo. Kako bi vam cijela kuća ugodno mirisala, pomoći će vam esencijalna ulja. U jedan lonac naspite vode i dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja. Ako nemate esencijalna ulja, možete dodati začine ili bilje. Zatim stavite lonac na vatru te zagrijavajte dok voda ne zakipi.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.