Ovi iPhonei neće dobiti novi iOS 17

Appleov prvi dan WWDC-a bio je i više nego plodonosan. Kao što ste mogli čitati ranije, predstavljen je, među ostalim, 15-inčni MacBook Air, M2 Ultra SoC, inovativne naočale za proširenu stvarnost Apple Vision Pro i nove inačice operativnih sustava, među kojima je i iOS 17.

No, iOS 17 neće stići na iPhone X, mobitel koji je 2017. godine započeo eru Face ID-ja i donio velike promjene u dizajnu. Novu nadogradnju propustit će i iPhone 8 te iPhone 8 Plus, što znači da će XS, XS Max i XR modeli biti najstariji uređaji koji će ispunjavati uvjete za instalaciju Appleovog najnovijeg operativnog sustava.

Cijelu listu iPhonea koji će dobiti iOS 17 pogledajte u nastavku:

Popis iPhonea koji će dobiti iOS 17 (Izvor: Apple)

Kako prenosi The Verge. svaki od iPhonea koji ima uvjete za instalaciju iOS-a 17, dobit će unaprijeđene esencijalne aplikacije, sustav Check In te značajku StandBy, ali neke će mogućnosti biti rezervirane samo za novije modele, piše Bug.hr.

Primjerice, korisnici iPhonea 12 i novijih modela, moći će na FaceTimeu koristiti reakcije temeljene na gestama u proširenoj stvarnosti, dok oni sa starijim iPhoneima to neće moći. Osim toga, noviji iPhonei dobit će poboljšanja kod automatskog ispravljanja tipfelera, dok će Pro modeli imati novu značajku pristupačnosti Point and Speak, koja pomaže slabovidnim i slijepim osobama u interakciji s tekstom u njihovom okruženju.

Izuzev toga, većina noviteta predstavljenih unutar iOS-a 17, bit će dostupna svim korisnicima. Novi Appleov operativni sustav, moći će se preuzeti i instalirati ove jeseni.

Apple predstavio puno novih uređaja i značajki, među njima i Apple Vision Pro

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.