Ekipa iz Kreševa i Kiseljaka krenula na petodnevno hodočašće do Međugorja

Ekipa iz Kreševa i Kiseljaka u ponedjeljak je krenula na hodočašće u Međugorje.

Krenuli smo iz Deževica jučer nakon mise koju je predvodio don Jozo Majić, župnik i vodič na ovom našem hodočašću. Ukupno nas je 11 hodočasnika i idemo u Međugorje. Od tih jedanaest njih pet je iz Kreševa, a šest iz iz Gromiljaka.

Prvo prenoćište i večeru smo imali na Barama u Neretvici u rodno mjestu don Joze Majića. Večerašnje odredište je na Gračacu u Rami kod Mladena Topića Buce, sutra idemo prema Blidinju, zatim u Široki Brijeg pa odatle u Međugorje, kazao je Eugen Jukić za Ramski Vjesnik.

Ova ekipa po prvi put ide u Međugorje

Inače hodočaste svetom Anti u Busovači, za Malu Gospu u Ramu dolaze njihovi članovi obitelji, a ovo ih je ponukalo da ove godine planiraju hodočašće u Ramu.

Inicijator ovog hodočašća je Nikola Jukić iz Kreševa s trenutnom adresom u Njemačkoj.

Zavjetovao sam se i tako smo se od moje ideje okupili i krenuli u Međugorje. Najprije smo planirali iz Kreševa, no krenuli smo iz Deževica, kazao je Nikola Jukić.

Foto: Privatna arhiva

Plan dolaska u Međugorje je nakon pet dana hoda.

Ova relacija je takva da se išlo uglavnom kroz područje koje nije naseljeno. U Dusini ih je pozvao mještanin na odmor i kavu kako je običaj kod naših ljudi da ponude odmor i okrjepu hodočacnicima bez obzira koje su vjere. Zatim na Barama kod obitelji don Joze Majića.

Drugog dana hoda prošli su Došćicom gdje su susreli Bosiljka Stojanovića. S Došćice put ih je vodi preko Kleka do Gračanice, pa do Gračaca pored Marine Pećine i na odmor kod Buce.

Vrijednoj i veseloj hodočasničkoj ekipi želimo sretan put na daljnjem hodočašću. Možda bi ovo mogla biti jedna od poticajnih ideja još jačeg povezivanja Rame s Kreševom i Fojnicom, putevima kojima su nekada hodili fratri kako bi pastorizirali katolike u Rami, piše Ramski Vjesnik.

(www.jabuka.tv | Foto: Privatna arhiva)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.