Ovi čajevi ubrzavaju metabolizam i pomažu pri mršavljenju

Metabolizam je najlakše objasniti kao određene kemijske reakcije u tjelesnim stanicama koje pretvaraju hranu u energiju.

Naime, ljudsko tijelo treba ovu energiju za sve, od kretanja pa sve do obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Često se pojavljuju pitanja o tome kako održati zdrav metabolizam jer brži metabolizam znači da naše tijelo brže sagorijeva energiju.

Zauzvrat, to može pomoći u uspješnijem mršavljenju i upravljanju tjelesnom težinom.

Iako postoji niz hrane, pića i vježbi koje potencijalno mogu pomoći u ubrzavanju metabolizma i gubljenju suvišnih kilograma, svoje šanse, tvrde nutricionisti, možete povećati odabirom određenih napitaka koji vam mogu pomoći u ispunjavanju vaših ciljeva na temelju hranjivih tvari i antioksidansa koje sadrže.

Naprimjer, ispijanje određenih vrsta čajeva može pomoći u poboljšanju metabolizma i povećati vaše šanse za mršavljenje – otkriće koje će se vjerojatno svidjeti ljubiteljima čaja, donosi Eat This.

Međutim, nutricionisti također naglašavaju da ne postoje čudesni čajevi ili napitci za mršavljenje koji će iste sekunde pokrenuti vaš metabolizam i sagorjeti masnoće.

Zapravo, oni savjetuju da se ne konzumiraju čajevi koji se reklamiraju kao brza i laka rješenja za mršavljenje.

Umjesto toga, čajevi koje ćemo navesti u nastavku uobičajene su vrste čajeva koje ne samo da su odobrili stručnjaci, već se svaki od njih sastoji od korisnih spojeva koji mogu pomoći u mršavljenju ako se konzumiraju kao dio zdrave, uravnotežene prehrane.

To su:

  • zeleni čaj
  • bijeli čaj
  • čaj od đumbira
  • crni čaj
  • matcha čaj

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.