Ove su igre obilježile 2022. godinu

Kako se i najavljivalo, godina na izmaku donijela je mnogo dobrih naslova u gaming svijetu, a u ovom članku vam donosimo popis igara koje si obilježile 2022. godinu i osvojile prestižne nagrade na velikom The Game Awards 2022 događaju.

Za igru godine proglašen je Elden Ring iz FromSoftwarea, a radi se o naslovu kojeg su ljubitelji ove igre čekali više od tri godine što je na kraju donijelo i rezultate. Osim što je proglašena najboljom igrom 2022. godine, Elden Ring je osvojio i nagradu za najbolju režiju, najbolju umjetničku direkciju i najbolju RPG igru.

Najbolji narativ u 2022. godini imala je igra God Of War Ragnarok. Također, dugoočekivani naslov koji je gaming zajednica prihvatila s velikim oduševljenjem.

Kratos sa svojim sinom Arteusom, u razdoblju kada se zima bliži kraju, putuje kroz devet kraljevstava kako bi pronašao način da spriječe Ragnarok. Priča u kojoj su Kratos, Arteus, Freya, Mimir, Thor, Thurd i drugi nikada nije bila zanimljivija, a još uvijek je zanimljiva zajednici.

Osim za najbolji narativ, GoW Ragnarok je osvojio i nagrade za najbolju glazbu u igri, najbolji audio dizajn, najbolji glumački performans u igri, najbolju inovaciju u pristupačnosti koja se odnosi na iskorištenost softwarea ili hardware komponenti i dodavanjem funkcija, tehnologija i sadržaja u igri. Osvojio je nagradu i za najbolju akcijsku avanturu. U ovom izboru GoW Ragnarok je osvojio više nagrada nego Elden Ring, piše Klix.

Igra koja je imala najjaču društvenu poruku je As Dusk Falls, a titulu najbolje igre koja je oldie-goldie osvojio je Final Fantasy 14 Online. Ona je ujedno i dobitnik nagrade najbolje podrške zajednice. Iz “Indie” scene nagradu za najbolji naslov je dobila igra Stray, koja je ujedno dobila nagradu i za najbolji debi igre.

U daljim kategorijama, najbolja VR/AR igra je Moss: Book II, a najbolja akcijska igra je Bayonetta 3. Najbolja borilačka igra u 2022. godini je bila MultiVersus, a najbolja igra za sve uzraste je Kirby and the Forgotten Land.

Najbolja sportska igra nije FIFA 23, niti NBA 2K23 već Gran Turismo 7. Mario + Rabbids Sparks of Hope je dobitnik najbolje simulacije ili strategije, a najbolja multiplayer igra je Splatoon 3 koja je nagradu uzela ispred “očiju” Call Of Dutya MW 2, piše Klix.

Naravno, na ovom događaju su izabrani i najbolji streameri i Youtuberi, a tu nagradu je odnio Ludwig. Najbolji eSportist je Jacob “Yay” Whiteaker (Cloud9, Valorant), a najbolji trener je Matheus “bzkA” Tarasconi (LOUD, VALORANT), dok je najbolji eSport događaj 2022 League of Legends World Championship.

LOUD je najbolji eSport tim, a najbolja igra koja je ujedno obilježila 2022. godinu je Valorant.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.