Ove filmske scene nazivaju savršenstvom kinematografije

U mnogim vrhunskim filmovima, čak i u nekima koji nisu toliko sjajni, postoje one specifične scene koje jednostavno ostaju u sjećanju.

BuzzFeed je pitao svoje čitatelje da izdvoje filmske scene za koje misle da su savršene. U nastavku pogledajte neke od najboljih odgovora, prenosi Index.hr.

Rocky

“Kad Rocky trči ulicama Philadelphije i konačno trijumfalno stiže do vrha zgrade Philadelphia Museum of Art. Veličanstvena Gonna Fly Now svira u pozadini dok Rocky podiže ruke iznad glave. Tako nezaboravno!”

Melancholia

“Zadnje tri minute. Svi znamo što slijedi i nema dijaloga, samo emocije Kirsten Dunst koja ih pokušava zadržati, Charlotte Gainsborough koja se raspada i Cameron Spurr koji prihvaća sudbinu. Stresno je, srceparajuće i oduzima dah.”

Goodfellas

“Scena u kojoj Henry vodi Karen na večeru u Copacabanu. U jednom kadru on je vodi kroz kuhinju do posebnog stola postavljenog samo za njih. Jednostavno mi se sviđa način na koji je sve snimljeno.”

Ljepotica i zvijer

“Scena u plesnoj dvorani. Bio je to prvi film koji sam ikad pogledala u kinu i briznula sam u plač jer sam bila oduševljena cijelim iskustvom. Tu sam razvila ljubav prema kinu, a to mi je još uvijek najdraži film. Čak i sada, u 36. godini, plačem svaki put kada ga gledam.”

Philadelphia

“Kada lik Denzela Washingtona odbije predstavljati Toma Hanksa pa Tom izađe iz ureda i samo stoji na ulici. Izraz na njegovom licu je poraz, bol i tuga. Jednostavno je dotučen i iscrpljen. Ne govori ništa, ali njegovo lice govori sve. A glazba, Streets of Philadelphia Brucea Springsteena, čini scenu još tužnijom.”

Call Me By Your Name

“Kad lik Timothéea Chalameta zuri u vatru nakon što je njegov otac održao najmudriji monolog u filmu. U tom dugom kadru cjelokupni proces tugovanja vidi se na glumčevom licu.”

1917

“Scena u kojoj vojnik trči kroz napad. Pogotovo u trenutku kada ga obore, a on ustaje i samo nastavlja trčati.”

Barbie

“Kad Ryan Gosling izvodi I’m Just Ken. Savršenstvo.”

Interstellar

“Scena u kojoj lik Matthewa McConaugheyja odlazi od svoje kuće pokušavajući se oprostiti od kćeri i ona trči za njim. Sve u vezi s njom – glazba Hansa Zimmera, kinematografija van Hoyteme, glumčeva izvedba – apsolutno je savršenstvo.”, prenosi Index.hr.

Gospodar prstenova: Dvije kule

“Dio u kojem se Gandalf pojavljuje u Helmovom ponoru s Éomerom i Rohirrimima baš kad se čini da je svaka nada izgubljena. Glazba, kretanje jahača koji silaze niz brdo, rasvjeta… Nešto prekrasno za gledati.”

Oppenheimer

“Kad drži ‘pobjednički’ govor nakon bombardiranja Japana, Oppenheimer počinje osjećati krivnju. Način na koji je to izvedeno zaslužuje pohvalu.

Samo nekoliko zvukova — nasumični vrisak i halucinacija rastapanja lica njegovih pristaša… Ta me sekvenca tjednima proganjala. Prekrasna kinematografija.”

Ralje

“Uvodna scena za Ralje. Savršeno je snimljena, vrlo atmosferična, apsolutno zastrašujuća… Nevjerojatno.”

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.