Ove emojije najčešće šaljemo

Moderna komunikacija gotovo je nezamisliva bez emojija, GIF-ova, različitih sličica i videa.

S obzirom na to da se većina komunikacije odvija pisanim putem, jasno je da ljudi s obje strane, imaju potrebu dodatno “objasniti” svoje riječi i reakcije na pročitano vizualnim pomagalima.

Koji emoji najčešće koriste u svojoj komunikaciji ovisi ponajprije od toga s kim se dopisuju. No, podaci koje je objavio Unicode Consortium, organizacija odgovorna za stvaranje univerzalnih znakova na internetu, pokazuju da se jedan emoji koristi više i češće nego i jedan drugi, piše Zimo.hr.

Tako je Unicode objavio da čak 92 posto korisnika interneta koristi emojije u svojoj komunikaciji, a čak 5 posto svih poslanih emojija otpada na “plačem od smijeha” 😂.

Zanimljivo, među 10 najčešće korištenih emojija, uz “plačem od smijeha” je i “srce”❤️, a potom ga slijede “valjam se po podu od smijeha”🤣, “palac gore”👍, “plačem”😭, “sklopljene ruke”🙏, “šaljem poljubac”😘, “smješko sa srcima”🥰, “zaljubljeni smješko”😍, “smješko sa zatvorenim očima”😊.

Očekivano, najpopularnija potkategorija emojija su “smješkići” i “ruke”, dok su najmanje popularne “zastave”.

U usporedbi s 2019. godinom, popularnost pojedinih emojija gotovo da se i nije promijenila. Ono što se promijenilo su emojiji koji predstavljaju zdravstveno stanje pa su tako među popularnijima emoji “imam temperaturu”🥵 te “emoji s medicinskom maskom”😷. S obzirom na situaciju u kojoj se svijet nalazi posljednje dvije godine, to je bilo za očekivati.

I za kraj jedna zanimljivost. Trenutno su u svijetu u upotrebi čak 3.663 emojija, a svake se godine dodaje još nekoliko desetaka kako bi što vjernije opisali situaciju, raspoloženje ili reakciju na ono što smo pročitali ili napisali.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.