Ovako ćete najbolje iskoristiti svoje dvadesete

Dvadesete godine svatko će navesti kao jedne od najboljih u životu, a iako su pune prevrata i neizvjesnih situacija, mnogima su i dalje najdraže. Kako biste se svojih sjećali s osmjehom na licu, Buzzfeed donosi nekoliko načina na koje ćete iz njih izvući ono najbolje.

Ne logirajte se na Facebook ili Twitter kad ste pijani

Jednostavno to nemojte činiti, jer u većini slučajeva ćete zažaliti. Pogledajte seriju ili si napravite topli sendvič, sve samo da ne pišete na društvenim mrežama.

Ne ostajte na poslu koji mrzite

U ovakvoj ekonomiji kad vam netko kaže da ostavite posao koji ne volite zvuči glupo. No ostajanje na radnom mjestu koje mrzite izvući će iz vas zadnji trag života. Iako se čini strašno, naći ćete već nešto drugo.

Ne bojte se riskirati

Naučite vjerovati svojim instinktima i onome što vam oni govore. Ukoliko vam se u glavi vrti ideja koju ne možete napustiti, krenite u to i riskirajte.

Ne bojte se pozdraviti s toksičnim ljudima

Samo zato što nekoga znate još iz vrtića ne znači da je to dobra osoba za vas. Za neke samo mislite da su vam prijatelji i s njima se družite iz navike, iako ne utječu dobro na vas. Naučite reći ‘zbogom’ takvim ljudima.

Putujte koliko god je moguće

Kako odrastate sve ćete teže moći putovati, zbog brojnih obaveza koje će se gomilati. Ako imate mogućnosti, putujte i izađite iz svoje zone komfora.

Naučite štedjeti

Sada živite od danas i sutra, no za nekoliko godina tući ćete se po glavi zato što niste štedjeli. Ponekad stavite nešto novca sa strane, i ne brinite ako ćete ponekad morati uzeti nešto iz tog fonda. Bit će kriza, no štednja će se sigurno isplatiti.

Ne budite prekritični prema sebi

Napravit ćete neke greške, jer je to prirodno. No nemojte se zbog toga previše nervirati, jer iz grešaka se uče neprocjenjive stvari.

Ne budite prekritični prema drugima

Trošite vrijeme bezveze ako ste stalno kritični prema svima oko sebe i greškama koje čine. Možda vam to donosi kratkoročno zadovoljstvo, no dugoročno je to samo gubljenje energije.

Provedite više vremena s obitelji

Konačno ste u godinama kada možete biti bliži s roditeljima i braćom te više poštujete i shvaćate stvarnu važnost obitelji.

Ne uspoređujte se s drugima

Možda kolege s vašeg fakulteta već ima zavidnu karijeru, a vi tek tražite posao. Nemojte se zamarati onima što drugi rade već se fokusirajte na sebe i ne budite previše samokritični.

Ne brinite o tome što drugi misle o vama

Ono što je važno, a možda još ne znate, drugi ljudi ne obraćaju toliko pozornost na vas koliko to vi mislite. Budite svoji i ne marite za tuđa mišljenja.

Ne plačite dugo za propalim vezama

Male su šanse da ćete odmah naći srodnu dušu s kojom ćete dijeliti život, a veće da ćete probati nekoliko puta i razočarati se. Ne živcirajte se previše oko toga, upoznajte ljude i ne brinite ako ne ispadne da su vaša idealna polovica.

 (www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.