Ovaj vikend očekuje se paklena gužva na cestama do Jadrana

Austrijski mediji upozoravaju da ovog vikenda slijedi paklena gužva na cestama od Njemačke do Hrvatske, povrh paklenog vala vrućina koji je pogodio regiju.

Die Presse piše da je vozačima prošlog vikenda bilo potrebno i do šest sati vožnje na autocesti da bi prešli tek 200 kilometara od Salzburga do tunela Karavanke, a isto se očekuje i ovaj vikend. Austrijski Autoklub upozorava vozače da se naročito gust promet očekuje na glavnim pravcima A10 i A11, te da se iz južne Njemačke – napose pokrajina Bavarska i Baden-Württemberg – očekuje mnogo putnika koji će se uputiti na Jadran.

Gužve u oba smjera

Istovremeno se očekuju gužve i u pravcu sjevera, jer će mnogi turisti ovog vikenda završiti svoje godišnje odmore. Gužve se stoga očekuju i na autocesti A1, na kojoj se i izvode građevinski radovi, što će dodatno pogoršati situaciju.

Najavljuju se gužve na cestama i diljem Slovenije, kao i dugo čekanje na granici između Slovenije i Hrvatske, prenosi Pogled.ba.

U svakom slučaju, slijedi pakleni vikend na cestama od Njemačke do Jadrana, tijekom kojega se vozači ponajprije trebaju naoružati s mnogo pitke vode i strpljenja.

 

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Ma sta vam je to cudno! Mi nekad cekamo u svici po par sati pa jedva deset km! Navikli mi! Samo lni sta nekad putuju kukaju!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.