Ovaj čovjek vodit će ekipu pravnika u procesu Trumpovog opoziva

Demokratski zastupnik Adam Schiff bit će na čelu ekipe pravnika u procesu opoziva predsjednika Donalda Trumpa pred američkim Senatom, objavila je danas čelnica demokrata u Kongresu Nancy Pelosi.

Pelosi je izabrala sedmero vodećih demokrata, koji svi iza sebe imaju pravnu karijeru.

Osim o Schiffu, radi se o Jerryju Nadleru, Zoe Lofgren, Hakeemu Jeffriesu, Valu Demingsu, Jasonu Crowu i Sylviji Garciji.

Schiff, bivši savezni tužitelj Kalifornije, vodio je parlamentarnu istragu Zastupničkog doma, koji je pod kontrolom demokrata, koja je u prosincu potvrdila optužbe protiv predsjednika za zloporabu ovlasti i opstrukciju rada Kongresa.

Podsjetimo, Trump je optužen da je koristio svoje funkcije za vršenje pritiska na Ukrajinu kako bi Kijev ispitao demokrata Joea Bidena, Trumpovog potencijalnog protivnika na predsjedničkim izborima u studenome.

Pelosi je tražila da svjedoci i dokumentacija budu dostupni na suđenju u Senatu, nakon što ih je iz istrage o opozivu u Zastupničkom domu blokirala Trumpova administracija.

(Hina)


2 komentara

  • “Sumnjivi Shiff” ili “Shiffty Shiff” je jedan od najkorumpiranijih američkih političara, koji braneći duboku državu u SAD-u, potapa Demokratsku stranku u očima glasača. Ljuti su jer svakodnevno Trump otkriva njihov kriminal te zbog Trumpovog uspjeha vraćanja Amerike na prvo mjesto, žele ga što prije smjeniti dok ih do kraja ne otkrije.
    ZDS

  • Šta će ova Švraka 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁👊

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.