Ova scena iz Teletabisa bila je toliko jeziva da su zabranili emitiranje epizode

Mnoge generacije su odrasle u popularni crtić “Teletabisi”, a rijetko kome je poznato da je zabranjeno emitiranje jedne scene jer je bila previše jeziva.

Scena iz epizode “Lav i medvjed” koja je emitirana 1997. godine bila je previše strašna za djecu te je zabranjeno njezino emitiranje.

Naime, scena je zabranjena nakon reakcije roditelja. Nakon što je sporna scena emitirana u epizodi “Lav i medvjed” mnogi roditelji su uputili pritužbe ističući kako je glazba neprikladna za dob djece.

Također, roditeljima su smatrali neprikladnim i zastrašujuće glasove, mračni ton i jezivi dijalozi. Zbog svega navedenog 1999. godine, dvije godine od prvog emitranja, zabranjeno je prikazivanje ove epizode, prenosi Klix.

Na početku scene pojavljuje se lav s uznemirujuće izbuljenim očima koji riče dok se vozi na kolima preko livade. Na scenu tada dolazi medvjed.

Ja sam strašni lav i tražim medvjeda, kaže praveći grimase i zatim dodaje: Znam da se skriva, ali ne znam gdje.

Kadar se zatim pomiče do četiri Teletabisa, koji promatraju cijeli događaj.

Gledam ovamo i gledam tamo, kaže lav, naizgled fiksiran na neuhvatljivog medvjeda, i nastavlja razgledavati okolo.

Medvjed tada ispušta djetinjast, ali vrlo jezovit hihot kako bi zadirkivao očito frustriranog lava. Kamera zatim zumira lavlje lice dok on povisuje glas i pita: Gdje je medvjed?

Teletabisi su BBC-ijeva dječja televizijska emisija, posebno prilagođena za bebe i predškolsku djecu.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.