Ova država prijeti da će poslati 20.000 divljih slonova u Njemačku

Bocvana prijeti slanjem 20.000 slonova u Njemačku nakon što se s nekoliko afričkih zemalja razvio spor oko uvoza lovačkih trofeja, prenose njemački mediji u srijedu.

Ako zeleni misle da sve znaju bolje, onda im treba pokazati kako je to živjeti sa slonovima. Zato treba poslati 20.000 divljih slonova u Njemačku, to nije šala, rekao je predsjednik Bocvane Mokgweetsi Masisi za njemački dnevnik Bild.

On je time reagirao na najavu njemačke ministrice zaštite okoliša Steffi Lemke (Zeleni) o ograničenju i zabrani uvoza lovačkih trofeja zaštićenih vrsta iz Afrike za njemačke lovce.

Masisi je ukazao na ogroman broj divljih slonova u Bocvani koji u međuvremenu čine ogromnu štetu usjevima, a uništili su i nekoliko sela.

Lemke i Zeleni ne žive sa slonovima u dvorištu. No, to se može promijeniti, rekao je predsjednik Bocvane.

Za njegovu zemlju je ulov slonova “održivo korištenje prirodnih resursa” koje koliko-toliko održava populaciju divljih slonova, prenosi Hina.

Zabrana uvoza trofeja će samo podržati krivolov i siromaštvo, rekao je Mesisi.

I susjedna Namibija je kritizirala njemačku ministricu zaštite okoliša optužujući ju za “neokolonijalno ponašanje” i rasizam.

Ako nam Njemačka onemogući lov bit će to jasno neokolonijalno miješanje koje se protivi međunarodnom pravu, rekao je ministar zaštite okoliša Pohamba Shifeta.

On je ukazao na osjetljiv odnos Njemačke i Namibije koja je nekad bila njemačka kolonija pod nazivom Njemačka Jugozapadna Afrika.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.