Ivano Balić: Treba ulagati u rukometne bazene u Hercegovini

Legendarni hrvatski rukometaš Ivano Balić vratio se u matični klub RK Split.

Na povratak se odlučio kako bi pomogao klubu u stručnom segmentu gdje, kako kaže, “ima jako puno prostora za napredak”, prenosi Gol.hr.

U posljednje vrijeme sve se glasnije priča kako je Balić blizu angažmana u Japanu, no on tvrdi kako to neće utjecati na njegov posao u Splitu:

U Split se nisam vratio da odem, bilo kakav drugi angažman neće ugroziti dogovor s klubom koji ide u smjeru strateškog pozicioniranja i ulaganja u klub. Radi se o dugoročnoj politici koja zahtjeva strpljenje i pozitivan stav.

Osvrnuo se i na hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja je pod vodstvom novog izbornika Dagura Sigurddsona izborila plasman na Olimpijske igre u Parizu:

Hrvatski rukomet je i dalje u svjetskom vrhu bez obzira na ishod u Parizu, spadamo u red nacija koje s pravom pucaju na vrh. Bit ću veliki navijač, nadam se da će se momci vratiti s medaljom, želim im da dožive uspjeh iz 1996. i 2004.

Tvrdi kako se treba još više raditi u klubovima, kako bi hrvatski rukomet bio još uspješniji:

Svi trebamo raditi i ulagati kako bi klupski rukomet u Hrvatskoj značajno napredovao čime će se podići kvaliteta lige i naši klubovi postati konkurentniji u Europi.

Ne treba izmišljati toplu vodu, osim u klubove u Zagrebu i okolici, potrebna su ulaganja u dokazane rukometne bazene u Istri, Primorju, Slavoniji, Dalmaciji te Hercegovini od kuda dolazi veliki broj reprezentativaca, rekao je.

(www.jabuka.tv | Foto: Facebook/RK Split)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.