Ova aplikacija konkurira WhatsAppu, ima 300 milijuna korisnika i vrijedi milijarde!

LINE je uistinu doživio eksplozivni rast u posljednje vrijeme, ostvarivši prihod od 157 milijuna dolara u trećem kvartalu ove godine, u usporedbi sa samo 10 milijuna godinu ranije.

Mnogi korisnici pametnih telefona koriste WhatsApp, aplikaciju za besplatno slanje tekstualnih poruka, koja je popriličnu popularnost stekla i u Hrvatskoj. Međutim, u svijetu je sve popularnija i aplikacija LINE, nastala u Japanu, koja osim besplatnih poruka i poziva, omogućuje i kupnju virtualnih naljepnica odnosno emotikona, koje su jedan i od glavnih izvora prihoda aplikacije.

LINE je uistinu doživio eksplozivni rast u posljednje vrijeme, ostvarivši prihod od 157 milijuna dolara u trećem kvartalu ove godine, u usporedbi sa samo 10 milijuna godinu ranije. Osim u Japanu, aplikacija je vrlo popularna u Tajvanu, Indoneziji, Tajlandu i Španjolskoj, a broj njenih korisnika premašio je već 300 milijuna. Nije loše za aplikaciju koja postoji malo više od dvije godine.

Svjetski mediji, impresionirani rastom aplikacije, u posljednje vrijeme pišu kako se tvrtka Line Corp. navodno priprema za burzu, odnosno inicijalnu javnu ponudu, a procjenjuje se kako se njena vrijednost kreće oko 11 milijardi dolara!

LINE je inače dostupan za više mobilnih platformi, uključujući Android i iOS.

LINE međutim ima i puno većih potencijala. Južnokorejski tehnološki div LG upravo je danas objavio kako je integrirao funkcionalnosti Linea s ‘pametnim’ kućanskim aparatima, poput frižidera ili perilice rublja, a nova platforma korisniku omogućuju upravljanje uređajima korištenjem ‘prirodnog jezika’. Naime, ukoliko korisnik želi pokrenuti npr. perilicu, jednostavno to može učiniti upisivanjem naredbe koristeći aplikaciju Line. Po svemu sudeći, na pomolu je budućnost u kojoj ćemo se svakodnevno ‘dopisivati’ s kućanskim aparatima.


Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.