Otvorni 18. Dani hrvatskog filma uz sponzorstvo HT Eroneta

U prepunoj kino dvorani u Orašju sinoć su otvoreni 18. Dani hrvatskog filma koji će u sedam dana trajanja prikazati sedam filmova hrvatske i jedan film bosanskohercegovačke produkcije. Festival je svečano otvorio načelnik općine Orašje Đuro Topić.

Prije same projekcije posjetiteljima su se poklonili mnogi filmski umjetnici među kojima su bili i Goran Navojec, Vedran Mlikota, Slaven Knezović, te kao domaćin festivala Ivo Gregurević.

Čast da otvori ovogodišnje Dane hrvatskog filma u Orašju pripala je filmu ”Šuti”, redatelja Lukasa Nole. U narednim danim festivala, bit će prikazani i filmovi: “Zagonetni dječak” Dražena Žarkovića, “Hitac” Roberta Orhela, “Ja sam iz Krajine, zemlje kestenova” Jasmina Durakovića, “Svećenikova djeca” Vinka Brešana, “Velika modna napetost” Filipa Šovagovića, “Projekcije” Vinka Brešana i “Obrana i zaštita” Bobe Jelčića, ovogodišnjeg pobjednika festivala u Puli.

film-orasje01

Sinoćnjoj svečanosti otvaranja, pored velikog broja glumaca, redatelja i filmskih radnika, nazočili su i brojni gosti iz javnog, kulturnog i političkog života BiH i Hrvatske.

Kao i proteklih godina, HT Eronet je sponzor 18. Dana hrvatskog filma u Orašju.

Festival završava 14. rujna 2013. godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.