Otvorene aplikacije za Youth Speak Forum Mostar

Nakon tradicionalnog Yotuh to Bussines Foruma, ove godine,po prvi puta u Mostaru organizira se Youth Speak Forum, kao globalno najveći pokret mladih ljudi.

Forum će se održat 17.svibnja u prostorijama doma herceg Stjepan Kosače u Mostaru, a aplikacije za prijavu na ovaj jednodnevni događaj su otvorene za sve, do 6. Svibnja.

Link za aplikaciranje je: https://podio.com/webforms/15559915/1042767

Cilj foruma je da okupi mlade ljude različitog porijekla, stepena obrazovanja i kompetencija, kako bi oni na jednom mjestu mogli da razmjenjuju ideje, mišljenja i iskustva, i da pronađu načine stvaranja bolje zajednice.

Koncept ovog jednodnevnog jeste da će svi imati priliku slušati inspirativne i motivirajuće govore uspješnih i poznatih lica sa ovog područja, a neki od njih su glumac Enis Bešlagić i godpođa Semina ajvaz, šefica odsjeka za komunikologiju Univerziteta u Mostaru. Nadalje imaju priliku da se povežu sa tržištem rada i da nauče nešto više, od svojih možda mogućih zaposlodavaca kroz radionice partnera lokalnog ureda AIESECa u Mostaru.

mostar-aplikacije

Nakon toga, svi delegati imaju prostor i vrijeme da iskažu svoje mišljenje, probleme, vizije budućnosti i slično na način da će praviti svoje demo projekte, kroz određene smjernice, a na kraju svega toga, ured će neke od najrelevantnijih pokušti i realizirati. Smjernice po kojim će delegati birati teme jesu Sustainable Dvelopment Goals , tj. 16 razvojnih ciljeva za svijet do 2030.godine, koji su potpisani od strane članica UNa,a s kojim AIESEC od prošle godine ima suradnju na globalnom nivou.Svrha toga je da se dobije što veći uvid u mišljenje mladih ljudi širom svijeta o najbitnijim trendovima današnjosti i kako misle da će se svijet razvijati do 2030. godine, te potaknuti mlade da kreiraju konkretne korake kako bi oblikovali budućnost prema svojim željama.

Apliciranjem za sudjelovanje na Youth to Business Forumu sudionici će biti u prilici proslijediti svoje biografije tvrtkama partnerima ovog događaja kojim se uvelike zahvaljujemo na sudjelovanju i prepoznavanju ovog projekta , a neki od njih su : UN Bosne i Hercegovine,AlfaTherm,Messer Mostar,Unicredit Banka, Redah razvojna agencija,Ernst&Young,Vještak,Hera i mnogi drugi.

Za sve one koji se odvaže učiti ovaj korak važan kako za njih same, tako i za društvo u kojem živimo sve dodatne informacije su ponuđene na facebook stranici: https://www.facebook.com/YouthSpeakBiH/timeline

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.