Otvorena skupna izložba “Slikari Ljubuškom s ljubavlju”

U četvrtak navečer je u Knjižnici Ljubuški otvorena tradicionalna skupna izložba slika ljubuških slikara “Slikari Ljubuškom s ljubavlju”.

Bila je to prilika da se na jednom mjestu nađu brojni ljubuški slikari i međusobno porazgovaraju, a posjetitelji su pak mogli vidjeti što sve Ljubuški nudi na području slikarstva.

Uoči otvorenja izložbe, voditelj Knjižnice Ljubuški Ivica Vizentaner je u ime organizatora srdačno pozdravio sve nazočne ljubitelje lijepe umjetnosti te zahvalio i čestitao svim slikarima na prekrasnim radovima koji će do 31. kolovoza krasiti prostorije Knjižnice Ljubuški.

Izložbeni postav predstavila je akademska slikarica Tamara Herceg.

Uzimajući kontinuitet kao bitnu odrednicu u stvaranju tradicije, s pravom možemo zaključiti da je skupna izložba pod nazivom “Slikari Ljubuškom s ljubavlju” već to i postala. Cilj ove izložbe nije kompariranje i klasifikacija izloženih radova već ujedinjavanje i povezivanje ljubuške slikarske scene, koja se naočice iz dana u dan širi i raste. Bez obzira na predispozicije pojedinih autora, Ljubuški kao vrelo neiscrpnih tema postaje glavni motiv njihovih kompozicija. Teme poput Trebižata, slapova, šipaka, smokava ili pak religiznih prizora čest su poticaj za stvaranje umjetničkih djela i to je samo po sebi pohvalno.

FOTO: Svečano otvorena tradicionalna skupna izložba slika ljubuških slikara

Posted by JU Knjižnica Ljubuški on Thursday, 22 August 2019

Analizom stilskih obilježja prepoznajemo raznolikost senzibiliteta, najčešće u duhu i pokušajima realizma, te poneki usamljeni iskorak u svijet apstrakcije i postmodernizma. Pronalazeći poticaje u određenim likovnim pravcima umjetnici iste kompoiraju u vlastite likovne rukopise stvarajući novi likovni realitet. Ono što je neupitno je kreativni potencijal i energija izlagača te želja za uspostavljanjem komunikacije kroz svoje umjetničko stvaralašvo i krativnost, koje je bez sumnje iskreno.

I upravo ta iskrenost, kao osnova humanih vrijednosti, je ono što će replicirati nedostatku formalog obrazovanja u pojedinim slučajevima. U težnji za stvaranjem jednog plodonosnog, stvaralačkog ambijenta za buduće generacije, porebno je da kroz edukaciju, komunikaciju i svakodnevni rad, svi skupa napredujemo i rastemo. Zato je, naravno, potrebno kontinuirano djelovanje na području likovnosti, a ova izložba je zasigurno jedan veliki korak naprijed, istaknula je Herceg, javlja Radio Ljubuški.

U Knjižnici se večeras okupio veliki broj građana, a izložbu je svojim dolaskom podržao i gradonačelnik Nevenko Barbarić.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.