Otvorena skijaška sezona, Kupres konkurentan cijenom

Snijeg koji je ovih dana pao na području HBŽ, jaka bura i iznimno niske temperature demantirali su one koji tvrde kako više nema onih „nekadašnjih“ zima, kada se, zbog zametenih cesta, danima nije moglo iz kuće. Takvi snjegovi, istina, u novije vrijeme nisu česti, ali znaju nas, s vremena na vrijeme, podsjetiti na kojoj nadmorskoj visini živimo.

Prvom većem ovosezonskome snijegu svakako su se obradovali ljubitelji skijanja i drugih zimskih sportova, pogotovo oni koji zimske radosti uživaju na Kupreškoj visoravni, gdje je već u ŠRC Čajuša svečano otvorena skijaška sezona.

-Iako je palo dosta snijega, ipak je bilo potrebno obaviti i dodatno zasnježivanje staza. Naši topovi su odradili posao i staze koje opslužuju dvosjed, četverosjed i sidro su u funkciji. Gosti već pristižu, a i ove niske temperature za sada ne stvaraju nikakve probleme skijašima, kazao je za Dnevnik.ba direktor ŠRC Čajuša Zvonko Bagarić.

A kad je riječ o gostima, Čajuša je tradicionalno omiljena destinacija Dalmatinaca koji dolaze u najvećem broju, tu su i Hercegovci, u posljednje vrijeme ima turista iz Republike Srpske, a ponekad i iz zapadnoeuropskih zemalja.

Tomu, uz odlične sadržaje, koje hotel Adria ski i Čajuša nude, prema Bagarićevim riječima, uvelike pogoduju i cijene koje su gostima pristupačnije nego u nekim drugim, pogotovo europskim skijalištima.

Onima koji ne znaju skijati na raspolaganju su i dvije škole i 20 instruktora skijanja, koji će ih vrlo brzo uvesti u tehnike i ljepotu ovoga sporta. Gosti također mogu uživati i u odličnoj gastronomskoj ponudi, sauni, masaži i uslugama fitnes centra ili u kupanju u hotelskom bazenu s idiličnim pogledom na snijegom pokriveni krajolik.

-Naša skijališta, hotel Adria ski u podnožju i motel Tikvice na vrhu staza, restoran Ognjište i svi ostali sadržaji, nesumnjivo će zadovoljiti i one najzahtjevnije goste. Da su oni to i prepoznali, možda najbolje govori podatak da su svi smještajni kapaciteti za doček Nove godine već odavno popunjeni, izjavio je za naš portal Bagarić.

U svakom slučaju ako se odlučite ovih dana krenuti put Čajuše kako bi uživali u blagodatima zimskoga turizma, vjerujemo da se nećete pokajati. Nadamo se da će i putovi koji tamo vode biti prohodni.

(Dnevnik.ba)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.