Otvorena nova zgrada NS BIH u koju je uloženo 10 milijuna KM

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin i predsjednik Nogometnoga saveza BiH Elvedin Begić u četvrtak su službeno otvorili novo administrativno sjedište bh. saveza u Sarajevu.

Ovim svečanim činom, kako je istaknuo predsjednik UEFA-e, ispunjen je važan zadatak.

Svijet se ovih dana divi rezultatima vaše reprezentacije koja se plasirala u A Ligu nacija. To je veliki uspjeh. Uz takve uspjehe lako se zaboravi kako je sve počelo. Malo koji savez u Europi je imao težu startnu poziciju od NSBiH i svejedno ste uhvatili korak s elitom. Zasluge idu svima, i dobrom radu saveza i dobrim trenerima, talentima koje imate više nego neke druge države vaše veličine, rekao je Čeferin.

Podsjetio je još jednom na izuzetno lošu nogometnu infrastrukturu te o važnosti timskog rada bez kojeg je realizacija ovakvih projekata nemoguća.

Moderna zgrada Nogometnoga saveza Bosne i Hercegovine, čija je vrijednost 10 milijuna KM, zadovoljava sve kriterije po standardima UEFA-e i FIFA-e.

NSBiH je novac za ovaj projekt dobio od UEFA-e i FIFA-e.

Podršku koju imamo od krovnih organizacija FIFA-e i UEFA-e znači nam puno i nećemo iznevjeriti njihova očekivanja i povjerenje. Bez pomoći ovih institucija, ali i pojedinaca, danas ne bismo bili ovdje, istaknuo je Begić.

Današnjoj svečanosti otvaranja nove zgrade administrativnog centra NSBiH u Sarajevu nazočili su vodeći ljudi svjetskog, europskog i regionalnog nogometa.

U sklopu nove zgrade NSBiH nalazi se kongresni centar s tri sale, muzej, fan shop, trofejna sala, restoran s kuhinjom, podzemna garaža, vanjska parking mjesta za ukupno 80 vozila, fontana i zelene površine.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.