Otvorena manifestacija Dani Kočerina 2012.

U organizaciji MZ Kočerin, HKUD-a Kočerin i HŠKU Viganj, a u sklopu tradicionalne manifestacije „Dani Kočerina 2012.“ Održana je Večer folklora pod nazivom „Kočerinom kolo igra, a pisma se ori“.

Na ovoj večeri folklora koja se održava drugu godinu zaredom nastupila su Hrvatska kulturno-umjetnička društva  „Uzarići“, „Jare“ „Rudine“ Vidoši-Livno, „Jabuka-livada“ Tomislavgrad, „Sveta Ana“ Ljuti Dolac, „Svi sveti“ Jare, „Tijara“ Tijarica (RH), „Prenj“ Stolac, KUD-ovi „Nevijana“ Neviđane otok Pašman (RH), „Vis vrhovina“ Slavnoski Brod (RH) i domaćin HKUD „Kočerin“, te guslari Vlado Mikulić Ćipukić i Mile Mikulić Mico. Na samom kraju u zabavnom dijelu programa nastupili su „Širokobriješki dukati“.

Manifestaciju „Dani Kočerina 2012.“ koja se sedmu godinu održava pod navedenim nazivom prigodnim riječima otvorio je pokrovitelj Općinski načelnik Miro Kraljević istaknuvši da je ova manifestacija primjer odlične organiziranosti i sinergije organizatora s jedne strane i gospodarstvenika, političara i svih mještana koji su pomogli da ova manifestacija postane zaštitni znak Kočerina, ali i cijele Općine Široki Brijeg jer se održava u sklopu cjelogodišnje manifestacije „Briješka zvona“. Nazočne je pozdravio i voditelj HKUD-a Kočerin koji se zahvalio sponzorima i svima koji su pomogli da se organizira Večer folklora i poželio ugodan boravak na Kočerinu.

U popodnevnim satima u Pripolju također u sklopu manifestacije „Dani Kočerina 2012.“ pred preko 1.000 posjetitelja, ljubitelja borbi bikova, ali i znatiželjnika koji su po prvi puta gledali borbu bikova održana je po prvi puta borba bikova u Općini Široki Brijeg.  Ljuban bik braće Ćupan (Stanko i Ivan Kvesić) šampion je Hercegovine, nakon što je glavnoj borbi pobijedio Kukana. Ljuban je šampion Grmeča, a Kukan šampion Vira. Borba bikova  pod nazivom „Bikijada kod braće Ćupan“, održana je na privatnom imanju braće Ćupan, na površini cca 25.000 m².

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.