OTVORENA IZLOŽBA FRA TIHOMIRA BAZINE „ NA PUTU PREMA SVJETLOSTI“

U Galeriji Bratovštine i župe Gorica u Staroj kapeli u Gorici 11. svibnja 2012. godine otvorena je druga samostalna izložba akademskog grafičara fra Tihomira Bazine pod nazivom „Na putu prema svjetlosti“. Na izložbi su bile izložene minijature sakralne tematike. Sve nazočen pozdravio je župnik župe Gorica, fra Željko Grubišić. Nešto više o izložbi su rekli: mr. Ars sacra Kristina Kramer, akademska slikarica i sam autor izložbe fra Tihomir Bazina.

„Svaki rast i razvoj u umjetnikovom svijetu je poput glazbene simfonije prožete pauzama, crescendentima, drescendentima i koronama. To je sastavni dio osobe koja traži, pita se i otkriva. Mislim da cjelokupna izložba nosi svoj ritam ukazujući na epicentar uskrslog Krista! A što je Isus nego svjetlo Uskrsa?!“, riječi su kojima je kristina Kramar započela predstavljati izložbu.
Izložbu je otvorio Miljenko Galić, pomoćnik ministrice za odgoj, obrazovanje, znanost, kulturu i šport. U glazbenom djelu programa nastupio je Ivan Galić na glasoviru. Ovom izložbom završena su događanja Uskrs s Maticom hrvatskom Grude i ujedno sjećanje na Blajburšku tragediju hrvatskog naroda.

Fra Tihomir Bazina rođen je u Kočerinu (Široki Brijeg) 1981. godine. Nakon srednje ekonomske škole upisao je akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu gdje je i diplomirao 2004. godine. Po završetku studija odlazi u franjevački Red manje braće te postaje članom hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije. Diplomirao je filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Izlagao je do sada na jednoj samostalnoj (ovo je druga) te više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Trenutno živi i radi na župi Humac u Ljubuškom.

www.jabuka.tv (Stanko Bazina)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.