Otvorena istraga protiv Dragana Lukača

Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu protiv direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača zbog sumnje na zloupotrebu položaja ili ovlasti, doznaje Klix.ba.

Tužiteljska odluka donesena je nakon što je nedavno FUP odbio Tužiteljstvu BiH proslijediti nova saznanja u vezi s ubojstvom Ramiza Delalića Ćele.

Naime, Federalna uprava policije je 16. travnja dostavila odgovor Tužiteljstvu BiH u vezi s aktom koji je Tužiteljstvo BiH uputilo FUP-u 5. travnja ove godine, a koji se odnosi na slučaj ubojstva Ramiza Delalića Ćele.

FUP je u svom odgovoru naveo kako je od Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH primio određena saznanja koja indiciraju nove činjenice u vezi s ubojstvom Ramiza Delalića, a koje je 2007. godine u Sarajevu izvršila nepoznata osoba.

S obzirom na to da je OSA izvijestila FUP o činjenici koja je dostavljena v. d. glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH, u kojoj su navedene činjenice ozbiljne kompromitiranosti i korumpiranosti u ovom predmetu tužitelja Olega Čavke, u periodu do 2011. godine i narednom periodu, što je prijavio Naser Keljmendi, nepojmljivo je dodjeljivanje ovog predmeta upravo navedenom tužitelju te iz tih razloga nova saznanja dobivena od OSA-e BiH ne mogu biti proslijeđena Tužiteljstvu BiH, navodi se u dopisu direktora FUP-a Tužiteljstvu BiH, prenosi Klix.ba.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.