Otvoren street workout park u kampusu Sveučilišta u Mostaru

Street workout parka u kampusu Sveučilišta u Mostaru u petak je službeno otvoren.

Riječ je o projektu koji je pokrenuo student Anthony Pribičević u suradnji s prethodnim predsjednikom Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru Markom Džoićem.

2017. godine na akademiji za mlade lidere SHL sam prijavio ovaj projekt i za njega dobio neku manju financijsku pomoć i potporu ove jake organizacije. Na toj akademiji se našao i Marko Džoić koji mi je predložio da se takav projekt napravi na prostoru Sveučilišta u Mostaru. To mi se svidjelo jer smo tako skratili vrijeme pronalaska lokacije. Marko je obavio svu logistiku s rektoratom, a ja sam pripremao izgled parka i tražio tvrtke koje bi bile voljne sudjelovati u projektu. Vlada HNŽ-a nam je financijski pomogla s 3000 KM i projekt je mogao započeti, rekao je Pribičević.

Anthony je student pete godine Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru pa je analogno tome izradio projekt parka koji će činiti betonska podloga i čelične sprave.

Tvrtka koja je bila zadužena za podlogu je Doming d.o.o., dok je za sprave bio zadužen Feroplast. Također, pomogao nam je i novi saziv Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. Rekreativci će ovdje moći raditi zgibove, propadanja, trbušnjake, sklekove, različite improvizirane vježbe itd., dodao je Pribičević.

Na otvaranju street workout parka sudjelovali su i predstavnici rektorata Sveučilišta u Mostaru i Vlade HNŽ-a koji su pomogli u ostvarivanju ovoga projekta.

Prema usvojenoj strategiji Sveučilišta za period od 2018. do 2023. godine, student je u središtu pozornosti. Ovdje na jednom mjestu, pod jednakim uvjetima, besplatno, na otvorenom prostoru, ne samo studenti nego svi građani mogu koristiti ove sprave. Jedna stara antička poslovica kaže: “U zdravom tijelu zdrav duh.” Evo prilike da studenti zdravo vježbaju, zdravo žive, da budu zdravi i onda će valjda i bolje učiti, rekla je Vesna Kazazićpomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja.

“U zdravom tijelu zdrav duh”, rekla je Kazazić koja je i sama isprobala sprave

Vlada HNŽ-a predvođena predsjednikom dr. Nevenkom Hercegom visoko obrazovanje je stavila na vrh prioriteta u svome radu. Podržavamo sve projekte koji su od značaja za visoko obrazovanje, a jedan takav projekt je i financiranje radova na ovom igralištu koje se danas otvara. Urađeni posao ne treba mjeriti samo kroz uložena sredstva nego kroz ideju da studenti nakon napornih intelektualnih izazova imaju mjesto gdje se mogu opustiti i smoći snage za izazove koji slijede. Stoga svima koji su sudjelovali u realizaciji ovoga projekta od srca čestitam sa željom da ovakvih projekata bude još i više, kazala je Dinka Lasićpomoćnica ministra prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a.

Dugoočekivano igralište s workout spravama, namijenjeno svim uzrastima i rekreativcima, postavljeno je u prostoru kampusa Sveučilišta u Mostaru, točnije ispred zgrade Građevinskog fakulteta.

Mostar: Napreduju radovi na street workout parku koji je pokrenuo student SUM-a

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.