Otmica u školi: U terorističkom napadu ubijeno 126 djece!

Najmanje 126 djece je ubijeno, a 12 ozlijeđeno u napadu Talibana na školu u gradu Pešavaru na sjeverozapadu Pakistana, rekla je lokalna policija, a prenosi Reuters.

U Miješanoj vojnoj bolnici nalazi se oko 60 a u Lady Reading bolnici oko 24 mrtve osobe”, rekao je lokalnim televizijskim postajama Pervaiz Khattak, glavni ministar pokrajine u kojoj se nalazi Pešavaru.

Skupina teško naoružanih talibana upala je u utorak u vojnu školu i uzela stotine učenika i njihovih profesora za taoce, prenose agencije.

Očevici navode da se u školi čula pucnjava iz vatrenog oružja i snažne eksplozije, te da se iznad zgrade nadvija gust dim.

Regionalni ministar obrazovanja Mustak Gani je rekao kako je u talibanskom napadu ranjeno stotinjak ljudi, te da su oni vozilima hitne pomoći prebačeni u bolnicu. Većina žrtava su tinejdžeri, kazali su liječnici.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani ustvrdivši da je riječ o odmazdi za napade pakistanske vojske na njihove položaje u plemenskim područjima na sjeverozapadu zemlje, prenosi Bljesak.info

Policija je priopćila da je najmanje sedam dobro naoružanih osoba upalo u školu i počelo pucati na učenike i njihove profesore, javlja Hina.

Kako navode mediji, školu su okružili pripadnici pakistanskih snaga sigurnosti i trenutno je u tijeku protuteroristička operacija kako bi se spasili taoci.

Novinar Reutersa na mjestu događaja potvrdio je da se u školi čula pucnjava iz vatrenog oružja dok su je okruživali pripadnici pakistanske vojske, a iznad škole su letjeli vojni helikopteri.

“Nalazili smo se ispred škole kad je odjednom počela pucnjava i svuda je nastao kaos … čuli su se krici učenika i učitelja”, rekao je vozač školskog autobusa Jamshed Kan.

Vjeruje se da se u javnoj školi kojom upravlja vojska u trenutku napada nalazilo oko 500 učenika i njihovih profesora. Vojska je priopćila da su brojni taoci pobjegli iz škole, ali nije rekla o kolikom je broju ljudi riječ.

Talibani su preuzeli odgovornost za otmicu, ali tvrde da cilj napada nisu djeca. “Naši bombaši samoubojice ušli su u školu, imaju instrukcije da ne diraju djecu, njihov je cilj vojno osoblje škole”, rekao je glasnogovornik talibana Muhamad Umar Korasani.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.