Otkriveno tko će postati novi ‘Vatreni’

“Da bi zaigrao za BiH, morao bi promijeniti državljanstvo, a siguran sam u to da će ga hrvatski izbornik Igor Štimac pozvati već u idućoj prijateljskoj utakmici i dati mu najmanje pet minuta kako bi ga rezervirao za budućnost, što je i logičan slijed događaja”, rekao je o Alenu Haliloviću izbornik BiH Safet Sušić.

Alen Halilović postao je priča tjedna. Nakon debija u derbiju protiv Hajduka i gola protiv Slavena u Koprivnici, već se priča o Haliloviću i reprezentaciji. A tek mu je 16 godina. I to ne samo kada će dobiti poziv, nego za koju će reprezentaciju dobiti poziv. Hrvatsku ili BiH.

“Uvjeren sam da kod mladog Halilovića Hrvatska ima prioritet. Naravno, postoji uvijek mogućnost da će odbiti poziv, ali ne vjerujem da će se to dogoditi. Mislim da treba dječaka ostaviti na miru i bez pritiska dopustiti mu da sam odluči za koga će igrati u budućnosti. Za njega je sve ovo što se događa posljednjih dana vjerojatno i previše”, rekao je izbornik BiH Safet Sušić.

‘Pape’ je medijski odlično nastupio i pojasnio.“Poznajem dobro njegova oca, a Alen već igra za mlađe selekcije Hrvatske i mislim da će ostati i u budućnosti član hrvatske reprezentacije. Da bi zaigrao za BiH, morao bi promijeniti državljanstvo, a siguran sam u to da će ga hrvatski izbornik Igor Štimac pozvati već u idućoj prijateljskoj utakmici i dati mu najmanje pet minuta kako bi ga rezervirao za budućnost, što je i logičan slijed događaja. Ako bi Alen odbio Hrvatsku, onda bismo mogli razmišljati o pozivu za njega”, zaključio je Sušić u razgovoru za Večernji list.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.