Otkriveno s kojim sastavom igramo protiv Španjolske kojoj će faliti glavni igrač

S kojim će sastavom Slaven Bilić u ponedjeljak u Gdanjsku suprostaviti Španjolcima? Kako se čini Hrvatska će napasti Španjolce s momčadi koja je u drugom poluvremenu slomila Talijane. Bilić je dvoboje protiv Iraca i Talijana započeo s idnetičnom jedanaestoricom, no čini se da će za Španjolsku biti promjena…

SUSTAV 4-2-3-1

Analize su pokazale da trenutno, i za protivnika sukladno, ovaj sustav može najviše valorizirati igru i pojedince Vatrenih. Po teoriji, i praksi s Italijom, blok od 9 igrača (4 braniča, 2 srednja i 2 bočna vezna plus polušpica, 4-5) zatvara središnji prostor i duplira bokove. U kontru se ide brzim dizanjem bočnih veznih (Manždukić, Perišić ili Pranjić) i stiže uz Jelavića sa 3 ofenzivca.

RAKITIĆ U CENTRALI

Potvrdio se Rakitić sjajan na ovom Euru kada gradi igru, ali je iznenadio iznimnom količinom trke i kvalitetnom defenzivnom igrom! Vidi se da je spreman i u sredini s Vukojevićem, uz pomoć bočnih veznjaka te Modrićem ispred, koji se može priključiti napadu, stvara dobar blok i polazište za okomice i kontru.

PRANJIĆ U SRCU IGRE

Ulaskom protiv Italije pokazao je još jednom da ima motoriku i hitrinu, a s tehničkim znanjem i velikim iskustvom, iznimno paše za brzu kombinatoriku i ofenzivnu preformaciju. Pranjić je inače bio sporan samo po spremnosti, zbog marginalizacije u Bayernu, ali dojam je da stvarno ima ritam utakmice u nogama, kakva se očekuje sa Španjolcima.

Xavi preskače Hrvatsku?

Djeluje pretenciozno priželjkivati jednu ili drugu formaciju, igrača ili taktičku postavku Vicentea del Bosquea, jer fond vrhunskih igrača koji su mu na raspolaganju definira da teško može pogriješiti. Opcija s klasičnom špicom, izvjesno je to Torres, pokazala se protiv Irske (lakše), ali nadasve protiv (teže) Italije kao učinkovitija priča.

– Mi imamo naše varijante i s Torresom i bez njega, ali kad je Fabregas taj onda on to igra onako kako već radi u Barceloni. Ništa drugačije taktički nije ako igra prvi ili drugi – kaže izbornik.

Za očekivati je da će ipak Torres biti u postavi i kao klasična špica raditi probleme našem stoperskom tandemu, kao što je to činio i talijanskim braničima. Doduše, Xavija malo zateže mišić i po posljednjim informacijama trebao bi propustiti utakmicu s Hrvatskom.

Uglavnom, kako je kazao Rakitić, bilo bi najbolje da tih fenomena nema pa bismo lakše shvatili kako zaustaviti Furiju. Ovako treba biti pripravan na ključnu njihovu prednost: brza kombinatorika u dubinu ili preko krila te ulazak u završnicu s najmanje 4-5 igrača.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.