Otkriven uzrok pada helikoptera iranskog predsjednika?

Uzrok pada helikoptera u kojem je poginuo iranski predsjednik je tehnički kvar, objavio je iranski državni medij, a prenosi Washington Post.

Kratko su naveli kako se nesreća dogodila nakon tehničkog kvara te da nema naznaka zločina.

Podsjetimo, iranski predsjednik Ebrahim Raisi i iranski ministar vanjskih poslova poginuli su u nedjelju u padu helikoptera nakon povratka s otvorenja brane na granici Irana i Azerbajdžana.

Iranska državna agencija prvotno je kao uzrok nesreće navodila loše vrijeme na tom području zbog čega se helikopter zabio u sam vrh planine. Nakon toga se zapalio, a od njega je ostao samo rep.

Iranski predsjednik poginuo u padu helikoptera

Izrael je ranije odbacio tvrdnje o bilo kakvoj povezanosti s helikopterskom nesrećom.

Helikopter koji se srušio dok je prevozio iranskog predsjednika i ministra vanjskih poslova nije imao uključen signalni sustav ili nije posjedovao takav sustav, rekao je ranije turski ministar prometa Abdulkadir Uraloglu.

Uraloglu je rekao novinarima da su vlasti, pošto je Iran pao u zonu odgovornosti Turske za hitne intervencije, provjerile ima li signala iz helikoptera nakon što su čule da se srušio.

Ali, nažalost, mislimo da je najvjerojatnije signalni sustav bio isključen ili da helikopter nije imao taj signalni sustav jer bismo te signale sigurno vidjeli, ali oni ovaj put nisu bili vidljivi, rekao je.

(www.jabuka.tv)