Otkriće WHO-a: Virus u Wuhanu bio znatno rašireniji nego što se mislilo – Jabuka.tv

Otkriće WHO-a: Virus u Wuhanu bio znatno rašireniji nego što se mislilo

Inspektori Svjetske zdravstvene organizacije koji u Kini traže informacije o početku širenja koronavirusa koji uzrokuje covid-19 pronašli su znakove da je početak pandemije u Wuhanu krajem 2019. bio puno veći nego što se mislilo.

Glavni inspektor WHO-a na ovoj misiji Peter Ben Embarek kazao je u intervjuu za CNN da je njegova misija pronašla nekoliko znakova o puno većem širenju, uključujući informaciju da je u Wuhanu već u prosincu 2019. bilo više vrsta koronavirusa.

Njegov tim je također pričao s čovjekom kojeg tamošnje vlasti smatraju prvim poznatim pacijentom. Riječ je o čovjeku koji je u četrdesetim godinama te radi u jednom uredu. Kod njega je zaraza otkrivena 8. prosinca, a nije zabilježeno da je igdje ranije putovao.

Dokazi koje su prikupili inspektori WHO-a još se analiziraju. Kako piše CNN, jako je puno znanstvenika koji smatraju da se pandemija u Kini širila i puno prije prvog službenog pojavljivanja.

Virus je u Wuhanu već jako cirkulirao, to je novo otkriće, rekao je Embarek za CNN.

Šef WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus rekao je u petak da su sve hipoteze o podrijetlu koronavirusa i dalje otvorene nakon što je Washington objavio da želi pregledati podatke misije koju je WHO vodio u Kini, gdje se virus prvi put pojavio.

Tim WHO-a proveo je četiri tjedna u Kini kako bi istražio podrijetlo koronavirusa. Prošli tjedan su objavili da više neće proučavati je li virus pušten iz laboratorija jer to smatraju malo vjerojatnim.

Bivša američka administracija pod vodstvom Donalda Trumpa sumnjala je na to da je koronavirus pušten iz kineskog laboratorija, što Peking oštro odbacuje.

WHO: Virus vjerojatno nije krenuo iz laboratorija ; Amerika: Duboko smo zabrinuti

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Vidi ovih lažljivih teletabisa. Znamo da ste kriminalci na zadatku za svoje gazde. Smanjenje stanovništva zemlje. Taj virus i cjepivo zabijte sebi u šupak. Ili još bolje šupak smrdljivog Tedrosa. Ogavna stoko.

    • Eto ti tako inteligentan to provalio haha. Jebo majko koliko ljudi mogu biti glupi, nevjerojatno, i jos kontaju u pravu su sto su glasniji, razotkrili oni nekakvu globalnu zavjeru heh

  • Nisam ja. Jabuka zašto ne objavite dokaze koje su odvjetnici predočili,za buduće suđenje za zločine protiv čovječnosti? Gdje su Merkelica i ostali članovi bande naručivali od ” znanstvenika” širenje panike i friziranje brojeva mrtvih u cilju izazivanja panike i straha. Sve snimljeno i dokumentirano. A ti bijedo gornja trk po Vakcinu. Požuri.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.