Otključan mobitel Lane Bijedić, informacije s njega će donijeti odlučujući preokret u istrazi

IT stručnjaci u Njemačkoj uspjeli su otključati telefon Lane Bijedić, djevojke koja je mrtva pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog 6. rujna.

U idućih skoro mjesec i pol potraga za počiniteljem ubojstva punila je medijski prostor, a vještačenje telefona trebalo bi donijeti odlučujući preokret.

Kako doznaje Klix.ba. telefon nesretne djevojke vraćen je u Sarajevo, a analiziraju ga istražitelji Federalne uprave policije (FUP). Kako se doznaje, na telefonu je pronađena fotografija napravljena s vijadukta na autoputu, ispod kojeg je tijelo Lane Bijedić pronađeno.

Nevjerojatno i zastrašujuće je da je fotografirano baš ono mjesto na kojem je ribar te kobne nedjelje pronašao nepomično tijelo 19-godišnje Mostarke i nesuđene studentice građevine.

Od ranije se zna da je djevojka u svom neobjašnjivom i misterioznom kretnju tog dana viđena i na samom vijaduktu Studenci, kao i na putu do tog mjesta od Autobusnog kolodvora u Čapljini, na koji se dovezla iz Mostara.

Telefon bi, nadaju se istražtelji, trebao sadržavati i druge vrijedne podatke podatke o posljednjim danima nesretne Mostarke, pozivima, porukama…

Pripadnici MUP-a i Tužiteljstva ŽZH posljednjih tjedana ispitali su na desetine i stotine osoba te pregledali nebrojene sate snimaka nadzornih kamera oko Čapljine.

Lana Bijedić četiri dana nakon smrti ispraćena je iz Mostara za Beograd, gdje je potom kremirana.

Nove snimke Lane Bijedić dodatno zamrsili istragu: Viđena na vijaduktu ispod kojeg je njeno tijelo nađeno

(www.jabuka.tv)