Otkazana izvanredna sjednica Predsjedništva BiH, Dodik povukao zahtjev

Predsjedništvo BiH otkazalo je izvanrednu sjednicu na kojoj su Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik trebali glasati o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara novog saziva Vijeća ministara BiH.

Sjednica je otkazana na zahtjev Milorada Dodika koji je na prošloj sjednici podnio zahtjev za njeno održavanje.

Razlog zbog kojeg se neće glasati o Tegeltiji još uvijek nije poznat, piše Klix.ba.

Zoran Tegeltija je u proteklim danima i tjednima prošao sve provjere, OSA-e, SIPA-e i CIK-a, te kao takav formalno-pravno može biti imenovan za mandatara koji će sastaviti novi saziv Vijeća ministara BiH.

Od ranije su poznati stavovi Željka Komšića i Šefika Džaferovića da neće glasati za imenovanje mandatara dok se ne usvoji odluka o slanju Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) u Brisel. S druge strane Dodik je poručio da od toga nema ništa.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Postoji drzava zvana BiH ja cu joj sada posvetit stih!Tu zive naroda tri i 30g j.b. ih njihovi!A narod suti i namjesta guzu,jer treba sutjet njihovi ih muzu!Dok njihova djeca idu preko grane kurve i kriminalci vodje brane!A te iste vodje pamet im sole pricajuci price kako svoj narod vole!Od izbora prodje skoro godina dana a vlasti nidje,cak za nju ni plana!Trojica vladara samo hapaju i svi njihovi dobro papaju!Evo i od ove sjednica nista i svaki kaze savjest mi je cista!E jadni moji Hrvati ciji sam clan biti ce nam gori svaki iduci dan!Nemoj te slaviti ni vi Srbi jer i vaseg Milenog ona stvar svrbi!I Bakir voli muslimane al moli Allaha da im ne svane nego da on vjeno vlada i kaze nista od nove vlasi bar zasada!Tuzan je narod iz sva tri roda kad ga onaj tko ga vodi ko Juda Isusa za naftu proda!

  • Cirkus se nastavlja… Ako nasa sudbina ovisi o ova tri smijesna lika onda nas i ne treba da bude a ni BiH. Koga tu Ykomsic prestavlja. ? Udrugu ovisnika o alkoholu ili nekog drugog.

  • Ne znam ko ga voli a ko nevoli, ali čovik ima muda i uvjek kaže šta misli i mišljenje ne mjenja za razliku od ove dvojice koji ne vole sami sebe.

  • Pa šta cekate . Raspišite referendum o otcjepljenju.Srbi i Hrvati zajedno na referendum pa neka Sarajevo zove ovu usranu mz.koja ne zna šta ce sa sobom , a kamoli da upravlja sa BiH.Svatko na svoju stranu i onda cemo biti sretni.Eto im , dabogda Sarajevo bilo kao Njujork.Osmansko carstvo je ukinuto i neće ga više ni biti…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.