Otac sam izgradio put kroz planinu dug nekoliko kilometara kako bi mu kći mogla ići u školu

Da su roditelji spremni na svaku žrtvu ako će ona donijeti dobro njihovoj djeci svjedoči divna priča iz Turske.

Kada je malena Gamze Korkut prošle godine trebala krenuti u vrtić, iz njenog sela do vrtića nije bilo ceste pa tako ni autobusa kojim bi se do njega vozila. Planinsko selo u kojem se nalazi djevojčičina kuća na jugozapadu provincije Mugla bilo je zanemareno, a općinska i pokrajinska uprava odbile su zahtjeve obitelji za izgradnjom nove ceste. Poručili su da u vezi s tim ne mogu ništa učiniti, jer je to zemljani, šumski put, piše Klix.ba.

Te godine ništa se nije promijenilo.

Godinu poslije, tada šestogodišnja Gamze upisala je osnovnu školu u distriktu Mentese. Kada je njen otac vidio da će nepostojanje ceste utjecati na obrazovanje njegove kćeri, kći je traktorom počeo voziti do najbližeg glavnog puta kojim je vozio autobus.

Pet dana u tjednu otac i kći truckali su se neravnim putem na traktoru, što je zahtijevalo puno vremena i bilo veoma naporno.

Tada je otac Ramazan odlučio uzeti stvar u svoje ruke i to doslovno. Primio se posla i sam očistio, iskopao i poravnao put. Sve svojim rukama, piše Daily Sabah.

Potom je unajmio bager i četiri kamiona. Općina mu je posudila još jedan kamion, a regionalna direkcija za šumarstvo valjak. I to je bilo sve.

Nakon šest dugih i napornih dana otac je završio cestu dugu četiri kilometra, prekrivenu šljunkom. Malena Gamze sada je imala ugodniji put do škole, a autobus je mogao doći do praga njene kuće, baš kao što je dolazio i po njene vršnjake.

Međutim, obitelj se sada suočila s novim problemom: dugovima. Nakon što su svu ušteđevinu potrošili na obnovu kuće koja je izgorjela u požaru prije tri godine trebalo je platiti 42.000 turskih lira (blizu 13.000 KM) za troškove izgradnje puta.

Kada je Ramazanu ponestajalo nade, na vratima se jednog dana pojavio neočekivani posjetelj. Bio je to lokalni guverner Caner Yildiz koji je imao dobre vijesti. Sav Korkutov trošak otplatila je provincija Mugla. Posebno ih je dirnula snaga očeve ljubavi i predanost da učini tako veliku stvar.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.